Çanakkale Belediyesi’nin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇARGEM) ile Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. iş birliğinde yürütülen bu proje, sürdürülebilir bir sanat çalışması olarak öne çıkıyor. Projede, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İstanbul Marmara Üniversitesi ve ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Seramik/Seramik ve Cam Bölümleri öğretim elemanları ile öğrencileri yer alıyor. Bu geniş katılımlı çalışma, sanat eğitimi gören gençlerin katkısıyla değer kazanıyor.
Zeytin Temalı Mozaiklerle Sürdürülebilirlik Vurgusu
Projenin öne çıkan unsurlarından biri, Çanakkale Seramik Kalebodur Fabrikası’nda üretilen karo atıklarının ileri dönüşüm yöntemiyle yeniden değerlendirilerek zeytin temalı bir seramik mozaik kaplama oluşturulması. Proje, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Prof. Yeşim Zümrüt’ün koordinatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Müjde Yücel Coşar ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar’ın akademik rehberliğinde sürdürülüyor.
Kent estetiğine katkıda bulunurken çevresel sürdürülebilirliği de destekleyen bu seramik mozaik kaplama çalışmasının montaj aşamasına başlandı ve Kasım ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
HABER MERKEZİ
- HABERİN DEVAMI
- 1