Müminun Suresi 112. ayet: (ALLÂH) “Yeryüzünde kaç gün kaldınız?”diye sorar.
113. “Bir gün veya bir günden de az kaldık. Sayanlara sor!”derler.
114. “Gerçekten çok az kaldınız. Keşke bilseniz!” buyurur.
Bu ayetler üzerinden biraz tefekkür edelim sevgili okurlar. Rabbimiz bizlere soruyor “Yeryüzünde kaç gün kaldınız?” diye. Gerçekten kaç gün kaldık?Kaç günümüz daha kaldı ki önümüzde nefes alabilmek için?Kuran-ı Kerim yaşadığına göre, her ayet bize bizi anlatıyor, günümüzü anlatıyor aslında. Ömrümüz ne kadar kaldı bilmiyoruz. Bilinmeyen bir alemde sanki hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıyoruz, dünyaya tutunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dünya fani olan, dünya bizleri öğüten, silip süpüren. Bizi öğütene,sımsıkı tutunmak istiyoruz. Halbuki Rabbimiz, dünya hayatının gelip geçici olduğunu bir çok ayetinde bildirmiş.
Gelip geçici olana bu kadar sarılmak niye ki? Tabiki çalışmalıyız. Allah tembel kullarını sevmez ki! Rızkımızı aramalıyız, dünyayı da sevmeliyiz, kendimizi mutlu etmenin yollarını aramalıyız ancak dengede kalarak bu işleri yapmalıyız. Asıl sarılmamız gereken Rabbimiz değil mi?
Yarın öleceğimizi düşünelim ve kendimize soru soralım. Geriye dönüp baktığımızda Allah için ne yaptık? Yarın Rabbimizin huzuruna çıktığımızda, beraberimizde ne götüreceğiz? Hayırlı amelimiz var mı? Rabbimizin sevdiği bir iş yaptık mı? Allah'ın rızasını kazanabilmek için mi, yoksa nefsimizi doyurmak için mi çalıştık?
Zariyat Suresi, 56. ayetinde Allah; "Ben cinleri ve insanları ancak Bana kulluk etsinler diye yarattım." buyuruyor. Allah'a olan kulluğumuzun neresindeyiz? Ne kadar kul olabildik biraz düşünelim lütfen. Gözlerimizi kapatalım ve bugüne kadar Allah için ne yapabildiğimiz konusunda kafa yoralım. Allah’ı ne kadar anabiliyoruz tefekkür edelim.
Biz biliyoruz ki en büyük ibadet zikretmek, Allah’ı anmak. Allah’a yaklaşmak için zikir şart!Peygamberlerin ve evliyaların hayatlarına baktığımızda hepsi “TEVHİD”den bahsediyor. Tevhid olmazsa dilimizde, kulluk makamına eremeyiz. Zikrettikçe Allah’a olan sevgimizi ispat etme yolunda gayret etmiş oluruz. Zikredelim Allah'ı ve kulluk borcumuzu ödeyebilmek için gayret edelim inşallah.
Her üveys Rabbini zikreder. Amacı Allah’ın rızasını kazanabilmek ve zikretmeyen kullarına da rehber olabilmektir. “Bugün Allah için ne yaptım?” değil, “Bugün Allah için ne yapmadım?” diye sorandır üveys. Üveysin hayatında zikretmek, namaz kılmak, Kuran-ı Kerim okumak, zikri tebliğ etmek, tefekkür etmek, Peygamber Efendimizin sünnetlerine uymak için gayret etmek ve daha nice hayırlı amel, olmazsa olmazlardır. Bahsettiğim hayırlı amelleri, günlük hayatınızın içerisinde, alışılagelmiş bir davranış haline getirmek istiyorsanız; gelin sizde nasibinizi alın Üveys Veysel Karane zikriyle!
Üveyslik hakkında ayrıntılı bilgi için: www.veyselkarane.com
YAZARLAR
Yayınlanma: 18 Aralık 2020 - 10:30
Allah rızası için DÜŞÜNELİM!
Müminun Suresi 112
YAZARLAR
18 Aralık 2020 - 10:30
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir