Çocukluğumuzdan beridir söylenen aile büyüklerinin nasihat sözleri, hayatımızın bir noktasına mutlaka dokunmuştur. İyi birer insan olmamız için vicdanımızı nasıl kullanacağımızı öğrettiler bizlere. Kural olarak söyledikleri sözlerin, karakterimizin oluşmasındaki katkısı azımsanamaz.
- "Arkadaşının oyuncağını izin istemeden alma."
- "Komşunun evine izinsiz girme."
- "Yabancılarla konuşma."
Bunlar söylenen en klasik kurallardan bazıları.
Peki o zamanlarımızdan bu yaşlara geldiğimizde neler değişti? Nasıl, zaman zaman vicdansız bireyler haline gelebiliyoruz? Üstelik şimdilerde bizler çocuklarımıza aynı nasihatleri verirken. Zavallı insanoğlu, daha kendi günahlarını ve vicdanlarını temizlemeden, o kötü ahlaktan kurtulamadan, başkalarının günahlarını görüyor. Güya, o başkalarının günahlarını gören insanlar, ahlaksız gördükleri bu insanları içerisinde bulunduğu günah sarmalından kurtarmaya çalışıyorlarmış. Büyük bir fedakarlık...
Ahlak , siyasi politikalarla oluşturulamaz. Bu büyük bir yanılgı doğurur. Seçimlerin yaklaştığı şu günlerde en çok ihtiyacımız her şeyden önce halk ile iç içe olan ve dertlerine çözüm olacak siyasiler. Mesela, kadınların sorunlarını kadınlardan başkası daha iyi ifade edemez. Kadınların siyasette daha aktif olması gerekir. Siyasette yeterince liyakatli ve nitelikli kadın temsil imkanı bulsaydı kadın hakları bu kadar fütursuzca çiğnenir miydi?
Diğer bir konu da tekrar gündeme gelen havalimanlarının işlememesi. Eski bir yazımdan bu konuyla ilgili bir parça paylaşacağım.
"88 milyon TL' ye mâl olan Çanakkale’ deki Gökçeada Havalimanı 10 yıldır kullanılmıyor. Milyonlarca lira harcanarak yapılan Uşak, Çanakkale Gökçeada, Kocaeli Cengiz Topel ve Balıkesir Merkez havalimanları yıllardır atıl durumda duruyor. Havalimanlarında her gün onlarca personel görev yapmaya devam ederken, yolcuların gitmediği, tarifeli uçakların inip kalkmadığı havalimanlarının giderleri de devletin kasasından karşılanıyor. Yani her şeyde olduğu gibi bizlerin cebinden çıkıyor. Keşke bu kadar masrafla yapılan, onlarca personelin çalıştığı bu havalimanları işletilebilse de yatırımlar boşa gitmese. Maalesef 10 yıldır hiç yolcu gelmemiş. DHMİ Genel Müdürlüğü’ nün verilerine göre, 2020 ve 2021 yılında 38 personelin görev yaptığı Gökçeada Havalimanı’na hiç yolcu uğramadı ve hiç tarifeli uçak seferi de düzenlenmedi. Oysaki Havalimanın açılışında yapılan konuşmada, havalimanı için toplam 88 milyon 120 bin TL harcandığını açıklanmıştı. Havalimanın açılışına katılan dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise “Gökçeada Havaalanı adanın turizmine, gelişmesine katkı sağlayacak” demişti. Daha sonrasında ilk tarifeli uçuş 12 Temmuz 2011'de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan gerçekleştirildi ve dönemin Ulaştırma Bakanı Yıldırım tarafından haftada iki gün İstanbul'a tarifeli uçuşların yapılacağı duyurulmuştu. Ancak havalimanı sadece 3 ay kullanıldı ve Yıldırım’ın açıkladığı tarifeli uçuşlar sadece 3 ay yapıldı ve bir daha havalimanına hiç tarifeli uçak seferi düzenlenmedi."
Yorum sizin...
İyi haftalar.
YAZARLAR
Yayınlanma: 03 Nisan 2023 - 08:00
ARİF' E TARİF
Çocukluğumuzdan beridir söylenen aile büyüklerinin nasihat sözleri, hayatımızın bir noktasına mutlaka dokunmuştur
YAZARLAR
03 Nisan 2023 - 08:00
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir