Tüm teknik testleri başarıyla tamamlanan BGAM İstasyonu, çok yakında aktif olarak hizmet vermeye başlayacak.
Biga’nın aktif fay hattı üzerinde yer alması, istasyonun önemini daha da artırıyor. Yeni kurulan sistem sayesinde bölgedeki sismik hareketlilik anlık olarak bilimsel verilerle izlenebilecek. Böylece hem yerel yönetimlerin hem de bilim insanlarının olası depremlere yönelik daha hızlı ve etkili önlem alması sağlanacak.
Biga'da hayata geçirilen deprem kayıt istasyonu, ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Bekler ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.
SEMA ELMAS
BİLİM
Yayınlanma: 26 Nisan 2025 - 13:52
Biga'da depreme bilimsel takip
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), deprem gerçeğinin bir kez daha gündemde olduğu bu günlerde Biga ilçesinde yeni bir deprem kayıt istasyonu kurarak önemli bir adım attı.
BİLİM
26 Nisan 2025 - 13:52
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir