Proje, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Ezine Belediyesi iş birliğiyle, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteğiyle yürütülüyor. Basın lansmanına ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, proje ekibi ve basın mensupları katıldı.
Şubat 2024'te başvurusu tamamlanan 204 proje arasında kabul edilen "Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024" Projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen iki üniversite projesinden biri olma başarısını gösterdi. Proje, toplamda 56 kişi ve 21 atölyeden oluşuyor. Proje kapsamında 9 akademisyen, 4 eğitmen, uzman arkeologlar, iletişim uzmanları ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri yer alıyor.
"Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024" etkinliği, 31 Mayıs- 1-2 Haziran 2024 tarihleri arasında Ezine'de bulunan Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. Proje, 12 ay boyunca devam edecek ve 5.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca, Bilim Şenliği Tutum Ölçeği ile 357 çocuğa ön test ve son test uygulanarak, şenliğin çocukların bilime yönelik tutumlarını ne ölçüde değiştirdiği araştırılacak.
Basın lansmanı, proje ekibinin 3D yazıcı ile elde ettiği hediyelerin proje paydaşlarına takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
CUMA ALi SAĞLAM
GÜNCEL
Yayınlanma: 27 Mayıs 2024 - 14:37
''Bir Tutam Bilim 2024" projesi start aldı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenen "Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik 2024" projesinin basın lansmanı gerçekleştirildi.
GÜNCEL
27 Mayıs 2024 - 14:37
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir