Demirbaş, Ortaöğretim Yönetmeliği'nin 20/A maddesindeki proje okulu belirleme kriterlerinin subjektif olduğunu belirterek, kararın Çanakkale Anadolu Lisesi'ni haksız bir şekilde statü kaybına uğrattığını ifade etti. Çanakkale Anadolu Lisesi’nin, fiziksel altyapısı, sportif imkanları ve laboratuvar olanaklarıyla Çanakkale’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olduğunu vurgulayan Demirbaş, okulun proje okulu statüsünden çıkarılmasının hem mevcut öğrencileri hem de LGS ile nitelikli bir eğitim hedefleyen tüm Çanakkale halkını olumsuz etkilediğini söyledi.
Eğitimde Eşitsizlik Endişesi
Demirbaş, proje okulu statüsünün kaldırılmasıyla, özel okullara yönelme ya da adrese dayalı okul tercihine zorlanma gibi sonuçların ortaya çıkacağını belirtti. Bu durumun, ekonomik imkanı olmayan aileler için eğitimde fırsat eşitsizliğine yol açacağını ifade etti.
Çanakkale Halkının Beklentisi: Proje Okulu Statüsüne Dönüş
Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı, Çanakkale Anadolu Lisesi’nin nitelikli bir okul olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, eksikliklerin tespit edilip giderilmesi ve okulun tekrar proje okulu statüsüne alınmasının Çanakkale halkının en büyük beklentisi olduğunu dile getirdi.
Kararın gözden geçirilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Demirbaş, Çanakkale Anadolu Lisesi'nin bölgedeki başarılı öğrencilere hizmet etmeye devam edebilmesi için statü değişikliğinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
HABER MERKEZİ
EĞİTİM
Yayınlanma: 13 Ocak 2025 - 13:59
Çanakkale Anadolu Lisesi'nin proje okulu statüsü kaldırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün 31 Aralık 2024 tarihli yazısı ile aralarında Çanakkale Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu 66 okul, proje okul listesinden çıkarıldı. Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, bu kararı eleştirerek, sürecin net kriterlere dayanmamasını eleştirdi.
EĞİTİM
13 Ocak 2025 - 13:59
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir