Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Kimliklendirme çalışmaları kapsamında ÇOMÜ, Kaleseramik ve Çanakkale Belediyesi iş birliği ile Seramik Yüzey Kaplama ve Panoların Tanıtımı yapıldı.
Tanıtıma Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Yeşim Zümrüt ve öğrencisi Sedef Aslan katılım gösterdi.
Tanıtımda iç mekan kimliklendirme projelerinden giriş alanı için Prof. Yeşim Zümrüt tarafından tasarlanan Butik Yüzey Kaplama Seramiği Projesi ve ve -1 katta bulunan orta alan için dikey bahçe uygulaması ile birlikte Prof. Yeşim Zümrüt ile yüksek lisans öğrencisi Sedef Aslan tarafından tasarlanan 5 adet sinterflex panolarının açılışı yapıldı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Üniversite, sanayi, yerel yönetim iş birliğini bugün yaşadık. Bu eksik taraflarımızdan bir tanesiydi, özellikle kurumlar birbirleri ile kopuk hareket ederlerdi. Çeşitli illerden 9 tane üniversite gelerek çalıştay yapılacak. İş birlikleri olmadan, birikimlerimizi birbirimize aktarmadan ilerleme kat edemeyiz. Bu bina belediye binası, kentin binası. Yapılanlar ile yetinilmemeli, bu bina gelişmeye açıktır. Bu binadan üniversite de faydalanacaktır, kentin binasıdır. Belediye meydanında bir amfi var. Orada çocuklar etkinlik yapsın, hareketlilik olsun. Bu bina yaşamalı. Bu binadan kent faydalanmalı, üniversitenin bu noktada çok katkısı olacağını düşünüyorum” dedi.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “Belediyemizin Yeşil Yerel Yönetim Binasını Kimliklendirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilmekte olan İç Mekan Seramik Projelerinde sizlerle olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Çanakkale Belediyesinin bu binasının yapım süreci kapsamında üniversite, sanayi ve kent iş birliğinde nitelikli bir işin yapıldığına inanıyorum. Üniversitenin ve özel sektörün kabiliyetlerinin, potansiyellerinin kente ulaşması noktasında örnek olduğunu düşünüyorum. Bu süreç çok meşakkatli bir süreçti, Fakültemiz Dekanlığı ile Belediyemiz arasında bir dizi toplantı ve tespitler yapıldı. Ortaya çıkan tasarımlar ışığında ÇOMÜ, Kaleseramik ve Çanakkale Belediyesi İş birliğinde üç ayrı proje hazırlandı. Bunların ilki diş mekan için tasarlanan seramik ve mozaik yüzey kaplama projesi. Bu projede Kaleseramik yer ve duvar panosu atıklarının özellikle geri dönüşüm, geri kazanabilirlik ve sıfır atık stratejileri ile kullanılacağı bir çalışma.
Bugün açılışı yapılan iç mekan kimliklendirme projelerinin ikisi de bina içerisinde tasarlanan ve yapım süreçleri tamamlanan seramik projeleri. Yerel yeşil yönetim binası için tasarlanan tüm paydaşlarımızla birlikte Prof. Yeşim Zümrüt hocamıza, Dekanımız tarafından tasarlanan, butik yüzeyi kaplama seramik projesi 6 metreye 3 metreyi kapsayacak. Çanakkale’nin coğrafi bir ürünü olan özel bir ürünü olan zeytin temalı bir kompozisyon tercih edildi. İçinde bulunduğumuz eksi bir katında da dikey bahçe uygulamasıyla birlikte hocamız yine yüksek lisans öğrencisi Sedef Aslan tarafından tasarlanan sinterfleks adı altında tasarlanan bir eser tamamlandı. Eserleri bu alanlara heyecan katacağını kimlik katacağına inanıyorum" dedi.
CUMA ALi SAĞLAM
GÜNCEL
Yayınlanma: 24 Ocak 2024 - 13:47
Güncelleme: 24 Ocak 2024 - 17:16
Çanakkale Belediyesi yeni panolarına kavuştu (videolu)
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Kaleseramik ve Çanakkale Belediyesi işbirliği ile Seramik Yüzey Kaplama ve Panoların tanıtımı Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
GÜNCEL
24 Ocak 2024 - 13:47
Güncelleme: 24 Ocak 2024 - 17:16