7-8 Mart tarihlerinde gerçekleşecek etkinliklerde atölyeler, söyleşiler, imza törenleri ve sergi kapanış buluşması yer alacak.
Program, 7 Mart Cuma günü Seramik Müzesi’nde gerçekleşecek “Görünmeyeni Görmek Seramik Atölyesi” ile başlayacak. Akademisyen ve seramik sanatçısı Doç. Dr. Tuba Batu ile sosyal hizmet uzmanı ve psikodramatist Nigar Etizer Karacık’ın moderasyonunda düzenlenecek atölye, saat 11.00-13.30 arasında gerçekleştirilecek.
Aynı gün Kent Müzesi ve Arşivi’nde, saat 14.00’te psikolog Şule Sepin İçli’nin konuşmacı olduğu “Eşitlik Mücadelesinde Umudun Kadınları” söyleşisi düzenlenecek. Ardından, sosyal hizmet uzmanı ve aktivist Gül Erdost’un “Kadının İnsan Hakları Mücadelesinde Dayanışma ve Örgütlenmenin Önemi” başlıklı söyleşisi gerçekleştirilecek.
8 Mart Cumartesi günü ise saat 11.00’de Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Belediye Meclis Salonu’nda, Çanakkale Belediyesi ile Anka Grup Psikoterapileri ve Psikodrama Derneği arasında 9. Uluslararası Sosyodrama Konferansı kapsamında iş birliği protokolü imzalanacak.
Aynı gün saat 14.00’te Kent Müzesi ve Arşivi’nde “Kadınlar Vardır - Mor Cepken Sosyodrama Atölyesi” düzenlenecek. Atölye, psikiyatrist ve psikodramatist Dr. Hande Karakılıç Üçer ile sosyal hizmet uzmanı ve psikodramatist Yaşar Çavdar Kolbüken’in katılımıyla gerçekleşecek.
Etkinlikler, 8 Mart saat 17.00’de “Görünmeyeni Görmek” sergisinin kapanış buluşmasıyla sona erecek. Program kapsamında Farklıyız Eşitiz Derneği, Çanakkale El Emeğini Değerlendirme Derneği ve Kepez Özgür Dayanışma’nın katılımıyla ortak bir basın açıklaması yapılacak. Ayrıca, Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı (KİHEP) sertifika töreni düzenlenecek.
HABER MERKEZİ