Toplantıya, Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Teknik Koordinatörü, konu uzmanları, Bitkisel Üretim ve bitki sağlığı Şube Müdürü, ilçe tarım müdürleri, teknik personeller ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğrencileri katılım sağladı.
Toplantı kapsamında; Süne mücadelesi, Elma, şeftali ve kiraz başta olmak üzere entegre ve ekolojik mücadele yöntemleri, Tahmin ve erken uyarı sistemleri, Meyve ve bağ hastalık-zararlıları, Tarla faresi ve çekirge mücadelesi, Hasat öncesi pestisit denetimleri, Çayır tırtılı, kahverengi kokarca, güz tırtılı gibi zararlılar, Akdeniz meyve sineği, palmiye kırmızı böceği, turunçgil uzun antenli böceği, Sebze ve zeytin hastalık ve zararlıları, Batı mısır kök kurdu ve sürvey çalışmaları, ️ Xylella yaprak yanıklığı, Biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantının öne çıkan başlıklarından biri ise 2025 yılının “Kalıntı ile Mücadele Yılı” ilan edilmesi oldu. Bu doğrultuda, bitki koruma faaliyetlerine ağırlık verilmesi, pestisit satışı yapan bayilerin daha sıkı denetlenmesi ve eğitim faaliyetlerinin artırılması gerektiği vurgulandı.
EMEL UĞUR KIRICI
GÜNCEL
Yayınlanma: 18 Nisan 2025 - 11:48
Çanakkale'de bitki sağlığı toplantısı gerçekleştirildi
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, 2024 yılı Bitki Sağlığı Uygulama Programı'nın değerlendirilmesi ve 2025 yılı Bitki Sağlığı ve Karantina Program ve Prensiplerinin belirlenmesi amacıyla Çanakkale Ticaret Borsası'nda kapsamlı bir toplantı düzenlendi.
GÜNCEL
18 Nisan 2025 - 11:48