Havadan ve karadan tam güvenlik
Yangın sezonunda, 27 gözetleme kulesinden ormanlar 24 saat izlenecek. Buna ek olarak 30 kamera sistemi ile geniş çaplı takip sağlanacak. Ayrıca, bir İnsansız Hava Aracı (İHA) bölgede görev yaparak yangın anında hızlı müdahale imkânı sunulacak.Su kaynakları artıyor!
Yangınla mücadelede en kritik unsurlardan biri olan Su kaynakları için bu zamana kadar 56 su toplama çukuru oluşturulmuştu. Bu yıl 5 yeni çukur daha yapılarak su ihtiyacına yönelik önlemler artırılıyor.
Hava ve kara gücü hazır!
Bölgede 90 arazöz yangın sezonuna hazır hale getirildi. Havadan müdahale için 4 uçak, 3 su atar helikopter ve 1 idare helikopteri yangınla mücadelede görev yapacak.
Yangına karşı eğitim seferberliği
Orman köylerinde ve okullarda bilinçlendirme eğitimleri sürüyor. Yangın riskine karşı hem köylüler hem de öğrenciler eğitilerek tehlikeye karşı hazırlıklı hale getiriliyor.
2025 yılı Yangın sezonu hazırlıkları hakkında konuşan Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci; "2025 yılı yangın sezonu hazırlıklarımızda devam ediyor.Bu güne kadar bölgemizde 56 adet su toplama çukuru yapılmıştı. Bu sene de 5 adet toplama çukuru ihale aşamasında. Yangın sezonuna yetişecek şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Tüm orman köylerinde yangın hazırlıkları kapsamında eğitim faaliyetleri başlamış durumda. Okullarda öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri devam ediyor. 2025 yılı yangın sezonunda bölgemizde 27 adet kulede gözetlemeler devam edecek. Bunlara ilave olarak 30 adet kamera ile 7 gün 24 saat gözetleme yapılacak. Ayrıca bir İnsansız Hava Aracı'da (İHA) Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü sahasında görev yapacak. Bölgemizde 90 Arazöz mevcut olacak. Yine bölgemizde hava aracı olarak 4 uçak, 3 su atar helikoter, 1 adet idare helikopteri görev yapacak. Yangın sezonu hazırlıkları var gücüyle devam ediyor. İnşallah kazasız belasız en az yangınla bir sezon geçiririz. " ifadelerini kullandı.
MUSTAFA AYDIN GÜL