Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve beklenen yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle kuraklık koşullarının devam etmesi, kontrolsüz açık alan yangınlarının artması ve Türkiye genelinde büyük orman yangınlarının yaşanması, bu tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldığı belirdildi.
Kapsamında yapılan açıklamaya göre:
Giriş Yasağı: 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca, ormanlık alanlara, havaların riskli olması ve orman yangın riski nedeniyle, ormancılık faaliyetleri ve orman içindeki ziraat alanlarında çalışanlar dışında, 30 Kasım 2024 tarihine kadar giriş yasağı uygulanacak.
Acil Durum Hazırlıkları: Orman yangınlarında kullanılabilecek araç ve gereçlerin (dozer, greyder, itfaiye aracı vb.) kritik hava koşullarında görevli elemanları ile birlikte hazır bulundurulması ve Orman İdaresi'nin talebi üzerine gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla Çanakkale İli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü gerekli önlemleri alacak.
Suçlulara Yasal İşlem: Orman yangınlarına neden olanların tespiti için önlemler alınacak, şüpheli kişiler hakkında yasal işlemler uygulanacak ve bu hususların köy halkına duyurulması sağlanacak.
Bu tedbirlerin amacı, ormanlarımızı korumak ve olası yangınların önüne geçmektir. Vatandaşların bu kurallara uyması ve ormanlık alanlarda dikkatli olması büyük önem taşımaktadır.
Valilik tarafından Çanakkale’de ormanlara giriş yasağının uzatılmasının Cengiz Holding’in Bayramiç’te Kazdağları’nda ağaç kıyımı yapmak istemesinin ve yerel halkın orada direnişte olduğu günlere denk gelmesi ise Çanakkale halkı tarafından ‘manidar’ bulundu.
HABER MERKEZİ
GÜNDEM
Yayınlanma: 04 Kasım 2024 - 14:29
Çanakkale'de ormanlara giriş yasağı uzatıldı
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, artan orman yangını riski nedeniyle il genelindeki ormanlık alanlara giriş kısıtlaması getirdi.
GÜNDEM
04 Kasım 2024 - 14:29
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir