Avrupa ile Asya kıtalarını birbirinden ayıran ve eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan Boğaz'ın kıyısında kurulan Çanakkale, yıl boyunca dört mevsim turizm potansiyeliyle yaklaşık 1 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Şehir, köklü tarihiyle birçok ören yeri ve kazı alanına ev sahipliği yapıyor. Şu anda 9 adet aktif kazı alanı bulunan Çanakkale, tarihi mirasını korumak ve keşfetmek adına büyük bir çaba harcıyor.
Çanakkale'nin turizm potansiyelini artırmak ve kültürel zenginliklerini tanıtmak adına çeşitli projeler üzerinde çalışıldığı belirtiliyor. "Anadolu Mirası; Troas Kültür Rotaları", "Aeneas Kültür Rotası" ve "Çanakkale Destinasyon Yönetimiyle Markalaşıyor" gibi projeler, bölgenin turizm çeşitliliğini artırmayı amaçlıyor.
Yöresel lezzetlerin ve kültürün tanıtımı da Çanakkale'nin turizm stratejileri arasında önemli bir yer tutuyor. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtımı ve korunması için yapılan çalışmalar, bölgenin gastronomi ve kültürel mirasını ulusal ve uluslararası platformlarda öne çıkarıyor.
Turizm Haftası dolayısıyla Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kentin turizm potansiyelini vurgulayarak, sektördeki paydaşlarla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Tüm turizm camiasının Turizm haftası'nı kutladıklarını ve sektöre yeni başarılar dilediklerini ifade ettiler.
CUMA ALi SAĞLAM
GÜNCEL
Yayınlanma: 17 Nisan 2024 - 14:41
Güncelleme: 17 Nisan 2024 - 15:13
Çanakkale: Doğanın ve Tarihin Buluştuğu Turizm Cenneti
Çanakkale, sahip olduğu doğal güzellikler, derin tarih ve coğrafi konumuyla Türkiye'nin turizm açısından en önemli bölgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Boğaz'ın Ege'ye açılan ucunda bulunan Çanakkale, 671 kilometrelik kıyı şeridi ve %55'lik ormanlık alanıyla ülkemizin ve bölgesinin önemli bir değeri olarak konumlanıyor.
GÜNCEL
17 Nisan 2024 - 14:41
Güncelleme: 17 Nisan 2024 - 15:13
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir