Akşam saatlerinde meydana gelen yurttaşlar, şarkılar söyleyerek oturma eylemi yaptı. Kalabalık, sık sık “Hak, hukuk, adalet!”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Birleşe birleşe kazanacağız!” sloganları attı. Meydanda toplanan grup, İmamoğlu’na destek mesajları verirken, bu sürecin yalnızca İstanbul’la sınırlı olmadığını, tüm ülkede demokrasiye yönelik bir müdahale olduğunu vurguladı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki oturma eylemi sonrası gruplara ayrılan yurttaşların bir kısmı iskelenin önündeki Manolya Ağacı’nın etrafında toplandı. Ellerinde dövizler ve pankartlarla protesto gerçekleştiren yurttaşlar, burada demokratik haklarını kullanarak barışçıl bir şekilde adalet taleplerini dile getirdi.
Kordon Boyunca Yürüyüş: ‘Adalet İçin Buluşuyoruz’
Bir başka grup ise sloganlar eşliğinde Golf Çay Bahçesi’ne doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Çanakkale Kordon boyunca süren yürüyüşte, polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı.
Öğrencileri Polise İhbar Eden Pastaneye Boykot
Çanakkale’deki eylemler sırasında tepki çeken noktalardan biri de Doğan Pastanesi oldu. İddialara göre, öğrencilerden bazıları protestolar sırasında, işletme sahipleri tarafından polise ihbar edildi. Bu olayın duyulmasının ardından sosyal medyada büyük tepki çeken pastane, Çanakkale’deki protestoların 7. gününde boykot edildi.
HABER MERKEZİ