Çanakkale AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan Çanakkale TÜRSAB Körfez Yöre Yönetim Kurulunu ziyaret etti. Turan yaptığı açıklamada şehrin tüm dinamitleri ile bir araya gelmeye çalıştıklarının altını çizerek, “Çanakkale’de her başlık var. Tarım ayrı, sanayi ayrı, turizm ayrı adalarımız aynı. Dolayısıyla ben ümitliyim. Bu motivasyonumuzun artmasının en büyük etkenlerinden bir tanesi de turizmcilerle olan iletişimimizdir” dedi.
Çanakkale AK Parti Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan Çanakkale AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ile birlikte Çanakkale TÜRSAB Körfez Yöre Yönetim Kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette açıklamalarda bulunan Çanakkale TÜRSAB Körfez Yöre Başkanı Ahmet Çelik 2018 Troya Yılı’nın ciddi anlamda Çanakkale için sıçrama olduğunu belirtti. Çelik, Kültür ve turizm Bakanlığının bu sene 100’ün üzerinde Çanakkale’yi tanıtılmasında Turan’ın vesile olduğunun altını çizere sözlerini şöyle sürdürdü, “Sayın Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile turizm şurasında da Sayın Cumhurbaşkanımız çok güzel bahsetti Truva’dan. Truva varken elimizde böyle kıymetli bir değer, Çanakkale’ye turizm anlamında ne kadar üst seviyeye çekeceğimizin iyi bir ispatıdır. Aslında Çanakkale şunu da test etmiş oldu, 40 yıldır STK’ların bir araya gelip de ciddi bir proje çerçevesinde toplanıp Çanakkale’yi ciddi anlamda çok ileri götürdüğünü gördük. İnşallah yeni projelerle bölgemizi tanıtmak için gönüllüyüz” dedi.
ŞEHRİN TÜM DİNAMİKLERİ İLE BİR ARAYA GELMEYE ÇALIŞIYORUZ
AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan ise, TÜRSAB yeni yönetim kurulu tebrik ederek yeni dönemde daha güzel işler yapılması ümidi ile ziyaret ettiklerini belirtti. Turan seçimlerden sonra şehrin tüm dinamikleri ile bir araya gelmeye çalıştıklarının altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü, “Seçim bitti yorulduk demedik, yaz tatili demedik, mazeret üretmedik. Tüm şehir katmanları ile bir araya gelip şehrimize nasıl katma değer üretiriz bunu konuşuyoruz. Şehrimizin tarım gibi, turizm gibi birçok değeri var ama turizm özel bir başlık bizim şehrimizde. Bu turizmi de hayata geçiren uygulayıcılar tabii ki bunun devlet tarafı var, bakanlık tarafı var ama esas bu işin uygulayıcısı TÜRSAB ve benzer kurumların kendi faaliyetleri olsa gerek. 5 yıl daha biz bu şehrin vekiliyiz. 5 yılda ölüm kalım olmazsa yapacağımız çok büyük işler olacak her alanda. Turizm bunların başında geliyor. Troya’nın esas talep edenleri turizm sektörü, yani sizler oldunuz. Bunu masamıza getirdiniz, ısrarcı oldunuz, gerekçelerini iyi ifade ettiniz. Biz o motivasyonla beraber belki de Türkiye’de kısa sürede en hızlı sonuç alan ekip haline geldik. Belki bunlar 5 sene konuşulur, 10 sene konuşulur sonra olurdu ama biz bir başladık 6 ay 1 sene sonra Sayın Cumhurbaşkanımız talimatı ile beraber, Kültür Bakanlığımızın öncülüğünde, Troya 2018 yılı ilan edildi. Şunu söyleyeyim hedeflediklerimizin yarısını yapmadık daha. Biz aslında çok daha üst perde ile bu işleri yapmak istiyorduk. Daha yarısını yapmadık. Ama buna rağmen alt yapısı, tanıtım faaliyetleri, katılımlar, belgeseller ortada kalıcı baya iş var” şeklinde konuştu.
TÜM KATMANLARIN BERABER HAREKET ETMESİ LAZIM
Turan sözlerini şöyle sürdürdü, “Küçükkuyu’dan sonraki bant eskiden yoğun olurken gerisi dolmazdı. Artık aynı yoğunluğu Küçükkuyu’dan geride de görmek mümkün. Tabi şehir büyürken alt yapı gelişmezse olmaz. Şehre on tane araç gelirken kullandığınız otopark ile 1000 tane gelirken ki otoparkı bir tutamazsınız. Oteli arttır, yolu düzenleme, alt yapıyı düzenleme olmaz. Bugün gazetelerde gördüm Kepez’in bilmem kaç nüfuslu yerin tüm alt yapı pisliği denize atılıyor. Olmaz kardeşim olmaz. Sen çevreciyim diyeceksin. Çevreyi kirleteceksin. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Şehrin tüm katmanlarının bu konuda adım atması lazım. Çünkü tüm katmanlar bir araya geldiği zaman nasıl sonuç alındığını bir Troya 2018’de gördük. Çok kısa süre içerisinde somut adım haline geldi. Bunun en büyük özelliği tüm katmanların beraber hareket etmesi. Ezine OSB de öyle, Troya 2018’de öyle, köprümüz de öyle. Köprüde de büyük motivasyon oldu. Turizm için köprü bir fayda aynı zamanda. Köprünün bu bölgede çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum”
KÖPRÜNÜN TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK
Köprünün takviminde hiçbir değişikliğinin olmadığını kaydeden Turan, “Bazen dolar arttı, sıkıntı mı oldu? Ertelendi mi diyorlar. Hayır. Takvim neyse şu an aksamadan devam ediyor. Doların artmasına bağlı olarak fiyatlandırma yarın öbür gün konuşulabilir ama bunlar sonraki işler. Şu an köprü aynen planlandığı gibi aynen devam ediyor. Mart 2019’da köprünün ayaklarını görmeye başlayacağız. Mart 2022’de de inşallah açılış aşamasına gelecek. Ben çok ümitliyim. Ezine OSB’si, otelleri, ulaşım bu bölge bittiği zaman çok farklı bir kent haline gelecek. Bazı kentlerin değeri var. O değeri al ikincisi yok. Zonguldak’ın kömürü. Al kömürü var mı başka bir şey. Antalya’nın sahili. Al sahili var mı başka bir şey? Ama Çanakkale’de her başlık var. Tarım ayrı, sanayi ayrı, turizm ayrı adalarımız aynı. Dolayısıyla ben ümitliyim. Bu motivasyonumuzun artmasının en büyük etkenlerinden bir tanesi de turizmcilerle olan iletişimimizdir” şeklinde konuştu.
TURİZM BİZİM İÇİN; TANITIM, TANITIM, TANITIM
Ahmet Çelik ise Midilli seferlerinin başlamasının, köprününve Çanakkale 2018 Troya Projesinin Çanakkale’yi turizm anlamında bir kavşak haline getireceğinin altını çizerek, “Midilli seferleri ile ilgili aslında bizim baştan beri hedeflediğimiz, defalarca arzu ettiğimiz konunun özü şudur; Midilli’ye gelen Avrupalı vatandaş 6 gece 7 gün konaklamalı geliyor veya 6 gün 7 gün boyunca sadece Bergama’ya gidebiliyor. Mithymna bölgesinden Bergama’ya geçiyor. Molivos bölgesinden şu anda Midilli seferleri oluyor. Oradan Assos ve Truva’ya geçme şansı var esas bizim Çanakkale turizmcileri olarak hedef kitlemiz Midilli’ye gelen vatandaşı bölgemize çekmektir. Bu sene Ekim, Kasım ayında İngiltere’de katıldığımız fuarlarda özellikle bölgemizde sadece İstanbul üzerinden değil, Midilli üzerinden çok kısa bir hatla, tünellerin de bittiğiniz varsayın çok kısa bir sürede hem Truva’yı hem Assos’u hem de Çanakkale’nin şehir merkezini gezme şansı olacak. Midilli seferleri sadece Çanakkale’de yaşayanlarla bu bölgede yaşayanların Midilli’ye gitmesi değil, Avrupalının buraya gelmesi. Hedeflediğimiz ikinci konu da nitelikli, para bırakacak zengin turistin bölgemize getirebilmek. Esas hedefimiz budur. Bisiklet turu gibi, Çanakkale Boğazı yüzme yarışması gibi bu etkinliklere nitelikli turistler geliyor. Yani para harcamayı seven insanlar geliyor. Dünyadaki turizm artık eski anladığımız sistemde değil. Etkinlik üzerine kurulmuş vaziyette. İnsanlar A noktasından B noktasına bir sebep uğruna, bir etkinlik için gidiyorlar. Troya Yılı aşklında bu fitili ateşledi. O kadar çok etkinlik düzenlendi ki bu sene. Bu etkinliklerin çoğunun devam edeceğini düşünüyoruz. Baktığımız zaman takvime hemen hemen her ay bir etkinlik var şehir. 20 etkinliğin 10 tane uluslararası olduğunu ve her yıl devam ettiğini düşünün. Her yıl bölgemize gelmek zorunda kalacak ya da gelecek. Bölgemiz kalkınmış olacak. Köprünün bitmesi ile 100 km daha kısalmış olacak yolu. Atatürk Havalimanından bahsettiğiniz gibi köprü üzerinden Çanakkale’ye ulaşım çok kolay olacak. Yıllarca eleştirilen bir konu Çanakkale’ye ulaşım sorunu. Bu tamamen çözülmüş olacak. Turizm bizim anlayışımıza göre; tanıtım, tanıtım, tanıtım” şeklinde sözlerini noktaladı.
Daha sonra 30 Ağustos Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışlarına katılacak olan ekipten iki İngiliz temsilci hazırladıkları anı tişörtünü Milletvekili Bülent Turan’a hediye ederek ziyaret sona erdi.
Simge Özden
İŞ DÜNYASI
Yayınlanma: 28 Ağustos 2018 - 18:43
"Çanakkale'de her başlık var"
Çanakkale AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan Çanakkale TÜRSAB Körfez Yöre Yönetim Kurulunu ziyaret etti
İŞ DÜNYASI
28 Ağustos 2018 - 18:43