Bakanlık, çocukları siber zorbalık, akran zorbalığı, dijital bağımlılık ve çocuğa yönelik şiddet gibi zararlı etkilerden korumak için önemli adımlar atıyor. DUY web sitesi üzerinden ailelere rehberler sunulurken, 7/24 esasına dayalı olarak çalışan ihbar hattına gelen bildirimler titizlikle inceleniyor.
Çocuklara ve Ailelere Yönelik Rehberler
DUY web sitesi, çocukların sağlıklı gelişimine katkı sağlayan "Kitap ve Oyuncak Seçiminde Ailelere Öneriler Rehberi", "Çocuklarda Mahremiyet Bilinci Rehberi" ve "Koruyucu Aile Rehberi" gibi içerikler sunuyor.
İhbar Hattı 7/24 Hizmet Veriyor
Vatandaşların zararlı içerikleri bildirebilmesi için oluşturulan "0530 918 11 17" numaralı ihbar hattına WhatsApp ve Bip üzerinden iletilen ihbarlar ekipler tarafından değerlendirilerek ilgili kurumlara yönlendiriliyor.
İş Birliği ile Süreç Yönetimi
Bakanlık, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile iş birliği yapıyor. Çocuğun zarar görmesine neden olabilecek dijital içeriklerin kimlik ve adres tespiti Emniyet Genel Müdürlüğü ile yürütülürken, RTÜK ile dizi ve filmlerdeki olumsuz etkiler değerlendiriliyor. Ayrıca internet ortamındaki riskler için sosyal inceleme raporları hazırlanarak çocuklara yönelik uygun hizmet modelleri planlanıyor.
Bakanlık, bugüne kadar yürütülen bu kapsamlı çalışmalarla 2 bin 394 içerik hakkında işlem yaparak çocukların korunmasına yönelik önemli bir adım attı.
HABER MERKEZİ
GÜNCEL
Yayınlanma: 14 Aralık 2024 - 20:12
Çocukları zararlı içeriklerden koruma çalışmaları: 2 bin 394 içerik için işlem yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların sağlıklı gelişimini desteklemek ve zararlı içeriklerden korumak amacıyla hayata geçirilen Çocuk İçin Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattı aracılığıyla bugüne kadar 2 bin 394 içerik hakkında işlem yapıldığı açıklandı.
GÜNCEL
14 Aralık 2024 - 20:12