Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ganime Aydın'ın yürütücü, Dr. Sevil Yalçın ve Dr. Gamze Tezcan’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje, Ayazma Pınarı Milli Parkı, Troya Antik Şehri ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı, Çanakkale Belediyesi, Güneş Enerji Sistemleri, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi gibi bölgelerde yerinde uygulamalarla gerçekleştirildi.
Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hikmet Sürmeli, Ege Üniversitesinden Doç. Dr. Barış Uzilday, Sakarya Üniversitesinden Doç. Dr. Aysun Öztuna Kaplan ve Hacettepe Üniversitesinden öğretim görevlisi Yusuf Durmuş’un katkılarıyla üniversiteler arası iş birliği sağlandı. Ayrıca, ÇOMÜ’nün farklı fakültelerinden öğretim üyeleri de projeye katkıda bulundu.
Proje ekibinde yer alan ÇOMÜ Fen Fakültesinden Prof. Dr. Şükran Özdilek, Prof. Dr. Ersin Karabacak, Mühendislik Fakültesinden Hasan Göksel Özdilek, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Rüstem Aslan, Eğitim Fakültesinden Prof. Dr. Hülya Güvenç, Prof. Dr. Betül Timur, Doç. Dr. Nagihan İmer Çetin, Dr. Leyla Ayverdi, öğretim görevlileri Naciye Şimşek, Yasemin Çınar ve araştırma görevlileri Ilgım Özergun, Hüseyin Ulus ve Gökhan Keleş projeye önemli katkılar sağladılar.
Proje, biyoloji öğretmenlerine STEAM eğitimi ve ekoloji konularında uygulamalı deneyim kazandırarak, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlamayı amaçladı..
HABER MERKEZİ
BİLİM
Yayınlanma: 11 Temmuz 2024 - 13:38
ÇOMÜ'den TÜBİTAK 4005 STEAM eğitimi ve ekoloji projesi
TÜBİTAK 4005 proje numarası 123B837 kapsamında yürütülen "Biyoloji Öğretmenleriyle EKO-STEAM" projesi, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 26 biyoloji öğretmeniyle Çanakkale'de başarıyla tamamlandı.
BİLİM
11 Temmuz 2024 - 13:38
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir