Çanakkale’de bir ilk olan etkinliğe, Çanakkale Valisi Doç. Dr. İsmail Toraman, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Türk Dünyası’ndan birçok üniversite yöneticisi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÇOMÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından müzik dinletisi sunuldu. Açılış konuşmasında ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, “Bu etkinlik, Türk Dünyası’ndaki sanat ve kültür üniversitelerinin bir araya gelmesiyle bölgedeki akademik ve kültürel bağları güçlendirme adına önemli bir adım oldu. ÇOMÜ olarak AR-GE alanında Türk Dünyası üniversiteleriyle iş birliğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ise "Ortak alfabemizi konuşurken sanatın birleştirici gücünü de Çanakkale’de kutlamak büyük bir anlam taşıyor. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum" dedi. Çanakkale Valisi Ömer Toraman da kültür ve sanat alanında iş birliğinin önemini vurgulayarak, katkılarından dolayı TÜRKSOY ve ÇOMÜ’ye teşekkür etti.
Toplantı sonrası, ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin "Ortak İzler Ortak Kökler" sergisinin açılışı yapıldı. Ayrıca ÇOMÜ, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’daki prestijli sanat ve kültür kurumlarıyla ikili iş birliği anlaşmaları imzaladı. Rektör Erenoğlu, bu anlaşmaların öğrencilere uluslararası deneyim kazandırarak onları küresel iş gücünde rekabetçi hale getireceğini belirterek, "Bu stratejik iş birliği, ÇOMÜ'nün küresel eğitim vizyonunun önemli bir parçası" dedi.
HABER MERKEZİ
EĞİTİM
Yayınlanma: 12 Kasım 2024 - 14:29
ÇOMÜ ev sahipliğinde önemli buluşma
Türk Dünyası Sanat Üniversiteleri Birliği Toplantısı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde Nedime Hanım Konağı’nda düzenlendi. Toplantı, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu’nun makamında gerçekleşen ziyaret ile başladı.
EĞİTİM
12 Kasım 2024 - 14:29
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir