Törene ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Prof. Dr. H. Levent Dalyancı, Prof. Dr. Arda Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Tanju Güdük ve Sinan Karabulgu’nun yanı sıra hastanenin akademik ve idari personeli katıldı.
ÇOMÜ Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Kırılmaz, Çanakkale’de anjiyo hizmetlerinin 2009 yılında başladığını hatırlatarak, ilk cihazın Kepez’deki hastanede faaliyete geçtiğini söyledi. Kırılmaz, “Çanakkale'de hep ilkleri yaptık. Bir yandan 3'üncü basamak bir üniversite hastanesi olarak teknoloji ve yenilikleri takip ettik, bir taraftan da öğrenci ve asistan yetiştiriyoruz. Yeni anjiyo cihazımız, daha hızlı hizmet sunmamıza ve aynı anda iki masa aktif hale getirerek iş süreçlerini hızlandırmamıza olanak sağlayacak” dedi. Eski cihazda, iki hastayı aynı anda almanın mümkün olmadığını belirten Kırılmaz, yeni cihazın çoklu işlemleri kolaylaştıracağını ifade etti.
ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, anjiyo cihazının alımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Pek, bu cihazın kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve girişimsel radyoloji gibi ünitelerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitede olduğunu belirterek, "Bu cihaz, teknolojinin en son ürünü olup, kardiyoloji alanında uzmanlara faydalı sağlık işlemlerinin yanı sıra girişimsel radyolojik işlemler, kanamaya müdahale gibi işlemleri de gerçekleştirmemizi sağlayacak" diye konuştu. Doç. Dr. Pek, cihazın ÇOMÜ Hastanesi’ne büyük katkı sağlayacağını vurgulayarak, tüm hastalara hayırlı olmasını diledi.
Rektör Erenoğlu: Halk Sağlığı Önceliğimiz
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ise konuşmasında halk sağlığının önemine değindi. Erenoğlu, "ÇOMÜ Hastanesi, kentte 3'üncü basamak halk sağlığı hizmeti veren bir kurumdur. Burada tüm anabilim dallarına yüksek teknolojiyi akademisyenlerin kabiliyetine sunmamız gerekiyor. Yıllardır kullanılan bir anjiyo cihazımız vardı, ancak hastanenin gereksinimlerini saptadık ve bu doğrultuda 3,5 ay önce bağış kampanyası başlattık. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çanakkale'deki büyük ve orta ölçekli firmalardan da destek aldık. Şimdi ise daha hızlı ve konforlu sağlık hizmeti sunarak, girişimsel radyoloji uygulamaları ve kalp pili ameliyatlarına başladık" dedi.
Erenoğlu, bağış kampanyasının büyük bir başarıya dönüştüğünü, bu süreçte sağlanan desteklerin hastaların sağlıklarına kavuşmalarında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.
Törenin ardından, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Eren Pek ve ÇOMÜ Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bahadır Kırılmaz, Rektör Erenoğlu ile birlikte kurdeleyi keserek anjiyo cihazının açılışını gerçekleştirdi. Yeni cihaz, Çanakkale'de sağlık hizmetlerinde bir dönüm noktası oluşturarak, daha hızlı ve verimli sağlık hizmetleri sunulmasına olanak sağlayacak.
Bu önemli gelişme, ÇOMÜ Hastanesi’nin sağlık alanındaki teknoloji yatırımlarının ve halk sağlığına verdiği önemin bir göstergesi olarak kaydedildi.
HABER MERKEZİ
SAĞLIK
Yayınlanma: 21 Kasım 2024 - 10:05
ÇOMÜ Hastanesine bağışlarla alınan anjiyo cihazı hizmete sunuldu
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesi, bağış kampanyası ile alınan yeni anjiyo cihazını hizmete sundu. Cihazın açılış töreni, üniversite yönetimi ve hastane yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Bu önemli adım, Çanakkale'de sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmaya yönelik bir başka önemli gelişme olarak kaydedildi.
SAĞLIK
21 Kasım 2024 - 10:05