Projede, Varşova Üniversitesi, Bükreş Üniversitesi ve Madrid Computense Üniversitesi gibi prestijli üniversiteler partner olarak yer aldı. Ayrıca Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Yunus Eryaman, Doç. Dr. Martina Riedler Eryaman, Doç. Dr. Yahya Han Erbaş ve Doç. Dr. Levent Çetinkaya da araştırmacı olarak projeye katkı sundu.
Projenin temel amacı, otizm spektrum bozukluğu (OSB) olan çocukların sosyal-duygusal becerilerini desteklemek için öğretmenler tarafından kolayca erişilebilen ve uygulanabilen dijital öyküler geliştirmek ve bu alanda bir arşiv oluşturmak.
Proje kapsamında, sosyal öykülerin OSB'li çocuklar üzerindeki olumlu etkileri incelenecek ve bu öykülerin bilgi kartları, kelime kartları, sembol/işaret kartları gibi görsellerle desteklenen dijital eğitim materyalleri ile kullanılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.
HABER MERKEZİ
EĞİTİM
Yayınlanma: 12 Temmuz 2024 - 14:17
ÇOMÜ öğretim üyelerinden büyük başarı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. M. Yunus Eryaman’ın liderliğinde hazırlanan, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kalkan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Upskilling Preservice Teachers to Support Young Children with Autism Spectrum Disorder through Digital Social Stories” başlıklı proje, büyük bir başarı elde etti. Polonya Ulusal Ajansı tarafından fonlanan 30 ay süreli Erasmus+ (KA220-HED) projesi, 250.000 Euro’luk bütçesiyle desteklenmeye layık görüldü.
EĞİTİM
12 Temmuz 2024 - 14:17
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir