Grubun kurucusu, sınıf öğretmeni Tülay Çamaş, yaklaşık bir yıl önce sınıfında müzik grubu kurma fikrini geliştirdi. Çamaş, darbukaya olan ilgisi ve öğrencilerinin müzikle tanışmasını sağlamak için bu projeyi başlattı.
Başlangıçta evdeki su bidonları ve leğenleri kullanarak darbuka ritimlerini öğrenen öğrenciler, zamanla yeteneklerini geliştirip gerçek darbukalarla sahne almaya başladı. Bu süreçte, grup yaklaşık 30 öğrenciden oluştu ve aralarında iki engelli öğrenci de bulunuyor. Öğrenciler, okullarında gerçekleştirdikleri provaların ardından, özel günlerde sahne alarak müzikseverlerden tam not aldı.
Geçtiğimiz aylarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Engelliler Haftası ve Bilim Şenliği gibi özel günlerde sahne alarak konser veren "Şenlik Grubu", izleyicilerinden olumlu geri dönüşler aldı. Tülay Çamaş, öğrencilerin keyifli ve eğlenceli konserler verdiğini ve izleyicilerden çok güzel mesajlar aldıklarını belirtti. Grubun, bundan sonra da özel gün ve haftalarda sahne almayı sürdüreceği ifade edildi.
HABER MERKEZİ