Silvan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Sanat Kırsalla Buluşuyor" projesi kapsamında bu turne düzenleniyor.
Proje kapsamında ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde görev yapan 16 müzik öğretmeninden oluşan bir koro oluşturuldu. Koroda yer alan öğretmenler boş zamanlarında ilçe merkezindeki kültür merkezinde bir araya gelerek çalışma yapıyor ve hazırlıklarını sürdürüyor.
Koro, şehit müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın özdeşleştiği "Magosa Limanı," Aşık Veysel’in "Benim Sadık Yârim Kara Topraktır" adlı eserleri ve Diyarbakır’ın anonim türkülerini seslendirerek müzikseverlere keyifli bir deneyim sunmayı hedefliyor. İlk konserlerini 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde veren koro, köylerdeki konserler için hazırlıklarına devam ediyor.
Koro üyeleri, konserler sırasında aynı zamanda kendi okullarında yeteneklerini keşfettikleri öğrencilere sahne deneyimi sunma fırsatı da verecekler.
EĞİTİM
Yayınlanma: 08 Aralık 2024 - 00:26
Diyarbakır'da öğretmenlerden oluşan koro, "Köy Konserleri Turnesi"ne çıkacak
Diyarbakır'ın kırsal mahallelerinde görev yapan müzik öğretmenlerinden oluşan koro, öğretmenler ve öğrencilerin motivasyonunu artırmak amacıyla "köy konserleri turnesi"ne çıkacak.
EĞİTİM
08 Aralık 2024 - 00:26
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir