Doğan Perinçek, bölgede milyonlarca yıl önce oluşmuş magmatik kayaların, daha genç olan karasal çökellerle karşı karşıya geldiği bir fay hattını keşfettiklerini belirtti. Bu önemli keşfi, mevcut jeoloji haritalarında yer almayan bir fay hattı olarak tanımladı.
Perinçek açıklamasında, "Nerede aktif fay varsa biz oradayız. Arsuz dolayında Amanos Dağlarında yaptığımız arazi çalışmasının ürünleri meyvelerini veriyor" diyerek, çalışmalarının bölgedeki jeolojik yapı hakkında yeni veriler sunduğunu ifade etti. Fay hattının, milyonlarca yıl önce oluşmuş ofiyolit kayaları ile daha yakın zamanlı yamaç molozları arasında yer aldığını vurgulayan Perinçek, keşfi fotoğraflarla da destekleyerek, fay hattını işaretlediği görüntüler paylaştı.
Bu yeni bulgunun, bölgede yapılacak olan jeolojik çalışmalar ve risk analizleri açısından önemli bir katkı sağladığı belirtiliyor.
HABER MERKEZİ
GÜNCEL
Yayınlanma: 22 Ekim 2024 - 17:40
Güncelleme: 22 Ekim 2024 - 17:42
Doğan Perinçek'ten Arsuz bölgesindeki fay hakkında önemli açıklama
Jeoloji Mühendisi Doğan Perinçek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Arsuz bölgesinde Amanos Dağları'nda yürüttükleri arazi çalışmalarına dair önemli bulgular paylaştı.
GÜNCEL
22 Ekim 2024 - 17:40
Güncelleme: 22 Ekim 2024 - 17:42