Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü ve Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen "Fark Et Anla, otizm Farkındalık Paneli" büyük ilgi gördü. Panelde, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı zorluklar, yanlış davranışlar ve doğru yöntemler ele alındı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz Akgün'ün açılış konuşmasıyla başlayan panelde, Otizmli Çocuğun Babası Olmak ve Otizmli Çocuğun Annesi Olmak başlıklı sunumlar Aydın Kil ve Zeynep Koyunseven tarafından yapıldı. Ebeveyn sunumlarının ardından Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer Umar, "2 Kere Farklılık, Otizmli ve Özel Yetenekli Bireyler" konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Panelde ayrıca Öğr. Gör. Tuğba Çetinol'un "Otizmli Çocuğa Hastanede Yaklaşım" ve Didem Çetinkaya'nın "Otizmli Bireylerin Müzik Eğitiminde 'Otizm ve Müzik Yaz Okulu’nun Yeri ve Önemi" sunumlarına yer verildi. Soru cevap bölümünün ardından Teşekkür Belgeleri takdim edilerek panel sona erdi.
GÜNCEL
Yayınlanma: 22 Mayıs 2024 - 12:40
"Fark Et Anla, Otizm Farkındalık Paneli"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’nin düzenlediği "Fark Et Anla, Otizm Farkındalık Paneli"nde otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı zorluklar, yanlış davranışlar ve doğru yöntemler ele alındı.
GÜNCEL
22 Mayıs 2024 - 12:40
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir