Günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilmesi sebebiyle sık sık eleştirilere maruz kalan 1915 Çanakkale Köprüsündeki ambulans geçişlerinin de ücretli olduğu öğrenildi. Köprüye para vermemek için GESTAŞ feribotlarını kullanan ambulansların yaşadığı bu sorunu ise Mahmut Tonbul isimli bir vatandaş CİMER’e taşıdı. Tonbul’un aldığı yanıt, “konu yazışma sürecindedir” olurken bilgisine başvurmak istediğimiz Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden de herhangi bir açıklama alamadık.
Mahmut Tonbul isimli bir vatandaş 1915 Çanakkale Köprüsündeki ambulans geçişlerinin ücretli olduğunu ifade ederek ambulansların sırf para ödememek için vapur kullanmak zorunda olduğunu söyledi. Tonbul, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi: “Çanakkale Köprüsünden ambulansa ücretsiz geçiş yok! Her sabah 06:00 feribotuyla Gelibolu'dan Lapseki' ye geçiyorum. Evim Gelibolu iskeleye çok yakın. 05:45 de iskeleye geldiğimde sirenleri çalarak ambulansın geldiğini gördüm. Ambulans feribota bindikten bir dakika sonra feribot hareket etti. Telefonum çalmaya başladı. İskeleye benden daha erken gelen arkadaşım feribota binmiş, geç kalmamam için beni arıyordu. Biz feribottayız, feribot kalktı bilgin olsun dedi.”
“KÖPRÜ VARKEN NEDEN VAPURA BİNDİ?”
“Köprü yapılmadan önce her ambulans geldiğinde feribot saati beklemeksizin kalkar ve " ÜCRETSİZ" olarak karşıya ambulansı geçirdi. Kafamda oturmayan bir durum vardı. Çanakkale'de yaşayan herkes bilir ki; Gelibolu — Lapseki Hattı 30 dakikadır. Hatta yanaşıp kapak indirmesi ile birlikte çoğu zaman 35 dakika da sefer tamamlanır. İskeledeki gişe görevlisine köprü var. Ambulans neden feribota bindi dedi. Görevli inanın bilgim yok. Bizim talimatlarımıza göre ambulans geldiği vakit feribotu kaldırıyoruz cevabını verdi. Ben 15 yılı aşkın zamandır işe feribot ile gittiğim için yabancı olmadığım bir konuydu.”
“Beni şaşırtan 6-7 dakika da köprüden karşıya geçebilecek konumdaki ambulans, eskiden olduğu gibi neden 35 dakikalık feribot yolculuğunu seçmişti. Üstelik acil bir durum varken! Müşteri hizmetlerini arasam da bana verilen cevap gişe görevlisinin de verdiği gibi basit bir cevaptan ibaretti.”
“FERİBOT ZAMAN KAYBI DEĞİL Mİ?”
“Aynı gün CİMER’e yazı yazarak bilgi talep ettim. Günlerden 27.04.2022. CİMER'e yazdığım yazıda; “1- Çanakkale köprüsü aktif şekilde çalışırken Gelibolu iskeleye acil kodu ile gelen ambulansın 6-7 dakikada köprüden geçebilecekken neden feribot seferini tercih etmiştir? 2- Hastanın acil durumu olduğu için, bu zaman kaybı değil midir?” Bu sorularıma cevap verilmesini istedim.”
“YAZIŞMAK SÜRÜYOR” DENDİ
“Nisan ayında yazdığım yazıya tam 33 gün sonra cevap geldi. Sağlık Bakanlığı'ndan gelen cevap aynen şu şekildedir. “Sağlık Hizmetlerinin güvenilir ve kaliteli olması ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla, ambulansların Çanakkale 1915 Köprüsünden geçebilmesi için kurumlar ile yazışmalar yapılmış olup, konu yazışma sürecindedir.”
“ÖKSÜZÜN AHI ELBET SİZİ BULUR”
“18 Mart 2022 tarihinde gururla açtığımız köprümüzden Haziran ayı gelmesine rağmen daha devletin ambulansını ücretsiz geçiremiyoruz. Yazık bizlere yazık. Pofuduk makam koltuklarınızda oturmaya devam edin bakalım. Gereksiz yazışmalarınız yüzünden, üzerinden üç ay geçmiş olmasına rağmen çözemediğiniz ambulans meselesinde annesini veya babasını kaybeden bir yetimin, bir öksüzün ahı elbet sizi bulur...”
GÜNDEM
Yayınlanma: 21 Haziran 2022 - 17:05
Geçiş garantisi ücretine 'ambulans' da dahilmiş!
Günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilmesi sebebiyle sık sık eleştirilere maruz kalan 1915 Çanakkale Köprüsündeki ambulans geçişlerinin de ücretli olduğu öğrenildi
GÜNDEM
21 Haziran 2022 - 17:05
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir