Son dönemde yeni inşaat yapmak yerine kentsel dönüşüm projeleri ile konutlar yenileniyor ancak ilkel Yıkım çalışmaları sırasında binalar sarsılarak zayıflıyor.
Kordonda yıkımı devam eden Ekşi Evleri nedeniyle günlerdin Cevatpaşa Mahallesi 4 büyüklüğün üzerinde Deprem etkisiyle sarsılıyor. Sabah saatlerinden akşam 19:30 sularına kadar süren yıkım nedeniyle mahalle sakinleri deprem fobisine sahip oluyor.
Dünya yıkım konusunda güçlü iş makinalarıyla vurarak değil, son derece güçlü makaslarla betonu keserek bu işi yapıyor ve binaların sarsıntı sebebiyle zayıflamasının önüne geçilmiş oluyor.
Cevatpaşa Mahallesi sakinleri yıkım işinin belli bir disiplin içinde yapılması gerektiğini belirterek “Biz bütün gün deprem etkisi altında yaşıyoruz. Evlerimiz sarsılıyor ve çatırdıyor. Belediye yıkım işine müdahale etmeli ve betonun kesilerek yıkım yapılmasını zorunlu koşmalıdır. Öte yandan toz toprak içinde kalan evlerimizin camını bile açamıyoruz” diyerek şikayetlerini dile getiriyor.
Peki Belediye bu konuda ne yapıyor diye merak edenler için yanıtımız hiçbir şeydir.
SEDANUR ARIGÜN
