“Çanakkale, depreme dirençli bir kent değil”
Çanakkale’nin zemin yapısına dikkat çeken Kuzu, “ Çanakkale, akarsular tarafından taşınan kil, kum, çakıl gibi maddelerin birikmesiyle oluşan bölgeye kurulmuş durumda. Bu nedenle deprem riski taşıyan bir bölge. Bu nedenle hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Depremlerde can ve mal kaybının önüne geçmenin tek yolu depreme dirençli kentler yapmaktan geçer” dedi.
“Depremi deprem olduğunda konuşmamalıyız”
Kuzu, afetlere hazırlık konusundaki yaklaşımın değişmesi gerektiğini belirterek, önemli bir konu. Deprem olmadığında deprem olacak gibi her şeyi masaya yatırmalıyız. Bütün dünyada yerel yönetimlerin öncelikleri arasında yer alan kentsel dönüşüm sadece bir inşaat çalışması olmanın ötesine geçmeli. Artık depreme dirençli şehirler geliştirmek için radikal kararlar almalıyız” ifadelerini kullandı.
“Herkese büyük sorumluluk düşüyor”
Kentlerin geleceğini inşa ederken sosyal sorumluluk bilincinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Kuzu, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
HABER MERKEZİ“Şehri imar etmekle imha etmek arasında ince bir çizgi var. Bilge mimar Turgut Cansever’in dediği gibi, ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder."