Sabah 08.00'de başlayan yürüyüş programı, Aksaz Köyü’nden verilen kısa kahvaltı molasıyla başladı. Ardından katılımcılar, Şahmelek tatil köyünde deniz kenarında hatıra fotoğrafı çekti. Rota boyunca zorlu rampalar, orman yolları, sahil yürüyüşleri ve yemyeşil tepelerle karşılaşan ekip, zaman zaman deniz ve doğa manzaralarının tadını çıkardı.
Yaklaşık 14.7 kilometrelik yürüyüş güzergâhında katılımcılar 250 metre irtifa kazandı. NATO tarafından geçmişte üs olarak kullanılan ormanlık alanda verilen öğle yemeği molasında, Marmara Denizi, Kapıdağ Yarımadası ve Avşa Adası gibi noktalar panoramik olarak gözlemlendi.
Yürüyüş sonunda Karabiga çevre yolundan araçla Priapos Antik Kenti’ne ulaşan katılımcılar, ayakta kalan kale duvarlarını ve antik yapıları inceledi. Antik kentin, uçurumlarla çevrili hâkim bir noktaya kurulmuş olması ve geniş manzarası dikkat çekti. İsmail Bakır, antik kentin tarih boyunca üzüm bahçeleriyle ünlü olduğunu da hatırlattı.
“Doğasıyla, deniziyle, tarihiyle dolu dolu bir rota yürüdük” diyen Bakır, “İlk defa bu parkurda yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Her zaman olduğu gibi ‘Hayat doğadadır’ diyerek bir başka etkinlikte görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ