Süheyla Doğan Ünal, Emine Çelik Adıgüzel, Filiz Taşezen, Seyhan Yüksek ve Meryem Esenay Hacıosmanoğlu olmak üzere beş yönetim kurulu üyesi, savunmalarında anayasal haklarını kullandıklarını vurgulayarak beraat talebinde bulundular. Mahkeme, basın açıklamasının yapıldığı alanın Bayramiç Kaymakamlığı'nın uzantısı olup olmadığının belirlenmesi için 7 Ekim’de keşif yapılmasına ve duruşmanın 5 Kasım’da devam etmesine karar verdi.
Dernek, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, çevre ve ekolojik yıkıma karşı verdikleri mücadelede çeşitli baskılarla karşılaştıklarını, ancak bu durumun kendilerini yıldırmayacağını belirtti. Açıklamada, “Demokratik haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Basın açıklamalarımıza ve mitinglerimize devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
“Barışçıl Gösteri Yapmak Suç Değildir”
Duruşmada dernek avukatı Cem Altıparmak, savunmasında müvekkillerinin anayasal haklarını kullandıklarını belirtti ve iddianamedeki suçlamaların hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Altıparmak, “Basın açıklaması kamu düzenine zarar vermemiş, kamu binasına giriş çıkışlar engellenmemiş ve çevreye herhangi bir zarar verilmemiştir. Suçun maddi ve manevi unsurları oluşmamıştır. Müvekkillerin beraatini talep ediyoruz” dedi.
Dernek, 2012 yılından bu yana ekolojik yaşamı korumak adına çeşitli projelere karşı mücadele ettiklerini ve bu süreçte baskılarla karşılaşmaya devam ettiklerini belirtti
SEDANUR ARIGÜN

