TCMB tarafından yapılan açıklamada, gecelik vadede borç verme faiz oranının yüzde 46’dan yüzde 49’a, borçlanma faiz oranının ise yüzde 41’den yüzde 44,5’e çıkarıldığı belirtildi.
Mart ayında enflasyonun ana eğiliminde düşüş yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, nisan ayında temel mal enflasyonunda finansal gelişmelerin etkisiyle sınırlı bir artış beklenirken, hizmet enflasyonunun görece yatay seyretmesinin öngörüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, ilk çeyrekte iç talebin öngörülenden daha yüksek seyretmeye devam ettiği ve bu durumun dezenflasyon üzerindeki etkisinin sınırlı kaldığı vurgulandı. Küresel ölçekte artan korumacı politikaların, emtia fiyatları ve sermaye akımları üzerinden dezenflasyon sürecini etkileyebileceği de değerlendirildi.
HABER MERKEZİ