Proje kapsamında Çanakkale Merkez Kumkale köyünde düzenlenen sera naylonu teslim törenine; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Celil Sezgin, İl Genel Meclisi Üyeleri, Şube ve İlçe Müdürleri, Siyasi Parti İl İlçe Temsilcileri, Köy Muhtarları ve üreticiler katıldı.
Biga İlçe Merkezinde düzenlenen törene Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Biga Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Şube ve İlçe Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Temsilcileri, Köy muhtarları ve üreticiler katıldı.
Törende yaptığı konuşmasında Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ; "Seralar; açık alana göre birim alandan daha fazla ürün alınabilen, iklim koşullarına bağlı kalmaksızın yılın 12 ayında pazara taze, sağlıklı sebze meyve sunma imkânı sağlayan yapılardır. Yıl içinde aynı alandan birden fazla ürün alınabilmekte. 365 gün işgücüne ve bu sektörle ilgili girdi, ekipmana ihtiyaç duyulmaktadır. İlimizde 338 üreticimize ait 1039 dekar sera alanı bulunmakta. Yıllık 160 milyondan liradan fazla ilimiz ekonomisine katkısı bulunmaktadır.
“Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın" projesi ile ilimiz merkez ve bağlı ilçelerinde bulunan seralardan; çeşitli nedenlerle sera naylonları olmayan, hasara uğramış, yırtılan, yıpranan, değişim zamanı gelmiş ve bu nedenle üretime ara verilen seraların plastik örtü materyali değiştirilerek tekrar üretime kazandırılmasını amaçladık. Çanakkale Valiliği önderliğinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilerek 2.000.000 TL si Bakanlık, 1.000.000 TL si Çanakkale İl Özel İdaresi, 1.222.000 TL si üreticiler tarafından finanse edilen “Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın" projesi kapsamında 1. Etap da 119 üreticimize 63.110 kg sera naylonu seralarını kaplamak üzere teslim edeceğiz. Projeden faydalanan üreticilerimiz iki ay içinde sera naylonlarını kaplayarak en az 36 ay boyunca sürekli üretim yapmakla yükümlüdürler. Projemizin birinci etabından faydalanamayan üreticilerimize projenin ikinci etabında öncelik verilecektir. Projenin hazırlanmasında uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Üreticilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Bol, bereketli kazançlar dilerim. Sera örtüsü bizden, üretim sizden." dedi.
Vali İlhami Aktaş "Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın projesinde emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Projenin çiftçilerimize, üreticilerimize hayırlı uğurlu olması, bol üretim, bol kazanç getirmesini temenni ederim. ’Dedi.
Sera naylonlarını teslim alan üreticiler katkılarından dolayı İlhami Aktaş'a ve projede emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Törenlerin ardından proje kapsamında Çanakkale Merkez ve Bağlı ilçelerindeki 119 üreticiye toplam 63.110 kg sera naylonu teslim edildi.
HABER MERKEZİ