Toplantı'da konuşan İrfan Mutluay, Türkiye'nin yoksulluklar ve yolsuzluklarla mücadelede geri kalmış ülkeler arasında yer aldığını belirterek, "Yoksulluklar ve yolsuzluklarla mücadelede Türkiye geri kalmış ülkelerin zirvesinde yer almaktadır. Böylesine ağır bir dönemde Cumhuriyet’in tüm değerlerine saldırıldı, haksız ve hukuksuz bir düzen inşa edilmeye çalışıldı. Böylesine bir çalışma ile sizlerin karşısında olmak istemezdik. Ben ve arkadaşlarım hakkında uzun süredir sürdürülen bir disiplin süreci var. Bu noktada partimizin iç hukukuna bağlı olarak susmayı tercih ettik, sonuçlarını bekledik" dedi.
Mutluay, 2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından yaşanan umutsuzluğa değindi. "Değişim sloganıyla yapılan Kurultayda umutlar yeniden yeşerdi. Genel Başkanımız Özgür Özel'in 'ön seçimin teminatı olacağım' açıklamaları bizler için önemliydi" diyen Mutluay, Çanakkale'de yapılması gereken ön seçim taleplerini ve bu taleplerin karşılık bulmamasını eleştirdi.
Parti içindeki atamalar konusunda da tepkilerini dile getiren Mutluay, 2024 yerel seçimleri öncesinde MYK ve parti meclisinin Çanakkale'de ön seçim yapılması gerektiğini vurguladı. "Bizler de demokrasi kültürü ve geleneğinin en gelişmiş olduğu kentlerden birinde yaşıyoruz. Bu beklentilerin ön sözü olarak talep ettik ve sizlerle paylaştık. 31 Mart yerel seçimlerinde aday adaylığım için başvuruda bulundum. Benimle birlikte 3 aday adayını telefonla aradım, gelin ön seçim talebini içeren dilekçe verelim dedim. Mehmet Öngen ve Erdal Gezen bu talebime olumlu yanıt verdiler. Muharrem Erkek ile telefonda yaptığım görüşmede talebi ilettim, kendisi anket çalışması yapalım dedi. Bende kendisine 2019’da olduğu gibi örgütün süzgecinden geçelim dedim. 24 Kasım 2023 tarihinde Mehmet Öngen ve Erdal Gezen ile Genel Merkezimize sunulmak üzere talep dilekçemizi verdik. Bugüne kadar yanıt almış değiliz, dilekçemiz yanıtsız kaldı. Benimle birlikte çalışan partililerimiz milletvekillerimize talebimizi iletti, bu taleplere de dönüş sağlanamadı" dedi.
Seçim sürecinde partilerden teklif geldiğini fakat bu teklifleri reddettiğini belirten Mutluay; "Bu süreçten sonra Türkiye İşçi Partisi resmi teklifte bulundu, geri çevirdik. İYİ Parti adayı Burak Kunt birlikte çalışmayı teklif etti, geri çevirdik. Biz seçimin bıçak sırtında olduğunu görüyorduk. Biz bu kentte olan CHP iktidarına son veremezdik, biz partimize kaybettirelim olmadık bundan sonra da olmayacağız" ifadelerini kullandı.
Mutluay, 31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan kayıpların ardından parti aleyhine çalışmakla suçlanmalarını reddetti. "Seçimlerden aylar sonra benimle birlikte 14 arkadaşım hakkında bir disiplin soruşturması başlatıldı. Üç arkadaşım partiden ayrıldığı için 11 arkadaşım ile bu süreç işledi. Parti aleyhine çalışmakla suçlandım. Disiplin dosyasında Ankara’ya gerçekleşen yürüyüşün fotoğraf ve videoları dışında bir şey yok. Parti aleyhine çalıştı suçlamasını kesinlikle reddediyoruz. Bizler sol ve devrimci kültürle beslenen insanlarız. Bu iddialarda bulunanlar bunları kanıtlamak zorundadır. Parti çalışmaları ile ilgili hiçbir görev verilmedi" dedi.
Son olarak, Mutluay ve arkadaşları, partiden ihraç edilmeleriyle ilgili olarak şunları söyledi: "Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilebiliriz ancak demokrasi, hak, hukuk, emek, yaşam alanlarını koruma mücadelesi devam edecektir ve sonuna kadar bunlarda yer alacağız. Bizler parti üyesi olmasak da sonuna kadar partimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz."
SEDANUR ARIGÜN
SİYASET
Yayınlanma: 04 Aralık 2024 - 13:57
Güncelleme: 04 Aralık 2024 - 14:11
"Sonuna kadar partimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz"
Çanakkale'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ihraç edilen eski parti üyeleri, Truva Otel'de düzenledikleri basın toplantısında seslerini duyurdu. Önceki dönem belediye başkan vekilleri İrfan Mutluay, Rebiye Ünüvar, eski il başkanı Doğan Ateş, Süleyman Erte ve Ali Uyanık, CHP içindeki gelişmeleri ve kendi ihraç süreçlerini kamuoyuyla paylaştılar.
SİYASET
04 Aralık 2024 - 13:57
Güncelleme: 04 Aralık 2024 - 14:11