Savaş kapıda. ABD ile ipler gerildi. DEAŞ pisliğini temizlemek bize kaldı. Sınırımız ağır tehdit altında. Parti başkanları Suriye harekatı için birlik kararı aldılar, birlik olmaları ülkemiz adına sevindirici. Böyle bir tehdit karşısında bir arada olmak, tek bir yumruk olarak hareket etmek çok önemli.
ABD başkanı olarak görevini sürdüren ve tam bir soytarı gibi davranan TRUMP tweet atarak sağa sola bulaşmaya devam ediyor bir taraftan. Bu bulaşmalarından da çoğu kez biz de nasibimizi alıyoruz. Bu kez de sataşmasını ekonomimizi yerle bir etmek arzusu üzerine kurgulamış densiz soytarı. Bu soytarıyı adam yerine koymak çok doğru olmasa da üretimi sıfır noktasında ki bir ülke olarak tehdidinden ürkmemek da olası değil.
Ekonomik yapımız aslında harekat gerçekleştirmeye de pek müsait değil. Son derece zor durumdayız ülke olarak. Halk ekonominin getirdiği ağır yükün altında ezildikçe ezildi ve bir de üzerine bu operasyon işin tuzu biberi olacak ama geldiğimiz noktada da operasyondan kaçınmak çok da doğru değil. Bölgede yerleşmiş bulunan PYD, DAEŞ ve PKK’nın temizlenmesi kesinlikle gerekmekte ve defalarca teröre karşı top yekun mücadele edilmesini savunan ABD tarafından yalnız bırakılmış durumdayız.
Bizim gerçekleştirdiğimiz harekat mutlaka başarılı olacaktır. Bu mutlak gerçek ancak bu başarının sonrası çok önemli. Bölge bizim başarılı operasyonumuz sonrası nasıl şekillenecek. Bu gün bizi terörle giriştiğimiz haklı mücadelemizde yalnız bırakanlar, yarın bölgeyi temizlediğimizde nasıl davranacaklar. Bölge kime teslim edilecek. ABD geri mi gelecek yoksa ESAD gücünü bölgede göstermek mi isteyecek? İşin asıl sorulması gereken soru bu. Bölgenin yeni şeklinden kim en büyük payı elde edecek.
Bu konuyu sürekli olarak gündemde göreceğiz çünkü hükümet kararlılıkla Suriye operasyonuna doğru ilerliyor. Hükümetin bu kararlılığı karşısında mevcut partilerin genel başkanları devletin yanında olduklarını açıkladılar biri hariç. Tabi ki malum parti HDP’den hiçbir açıklama yok. PKK’nın arka bahçesi olduğu gerçeği gözümüzün önündeyken halen daha bu partiye katlanmamızı anlayamıyorum. Böylesine bir beka sorununda bile devletin yanında olmayan siyasi parti olmasın daha iyi. Ülkenin yararına bir çalışma bu güne değin yapmamış HDP, bu tavrı ile bugünden sonra da ülke yararına bir tavırda olmayacağını ortaya koymuş oldu bana göre.
Türkiye kararlılıkla etrafında oluşan terör örgütleri ile mücadelesini sınır içerisinde de sınır dışarısında da sürdürmeli ve artık bu hain yapılanmalara son vermelidir. Vatan evlatlarının barış şartlarında şehit olmaları ve gözü yaşlı annelerin çoğalması durumuna bir dur demek kaçınılmaz hale gelmiştir. Ülkenin büyük çoğunluğu ACUN televizyonunu seyrederek efsunlanırken HDP emellerine PKK güdümünde ulaşmaya çalışmakta. Dur demek bizlerin elinde, devletin elinde. Oy vererek meclise sokuldu HDP halkımız tarafından. Şimdi de onların bu davranışlarına katlanmak zorunda kalıyoruz.
Ülkemizde huzur ve güven ortamını tesis etmek için yapacağımız sınır ötesi harekatta kahraman Türk askerine başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcıları olsun.
YAZARLAR
Yayınlanma: 09 Ekim 2019 - 10:30
Suriye
Savaş kapıda
YAZARLAR
09 Ekim 2019 - 10:30
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir