Türkiye’de leylek göç mevsiminin en çok beklenen isimlerinden biri haline gelen Yaren, bu yıl gecikmesi nedeniyle endişe yaratmıştı. Ancak, yıllardır süregelen dostluk bu yıl da bozulmadı.
Yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş, Yaren’in gelişini sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımında, "Nihayet beklenen kavuşma gerçekleşti. Yaren Leylek 14. yılında da varım dedi. Dün göçten gelir gelmez önce yuvasına konup eşiyle özlem giderdi ve bu sabah erkenden soluğu Adem Amca’nın kayığında aldı. Adem Amca ise onu böyle ayakta karşıladı. Hoş geldin Yaren Leylek. bahar şimdi geldi işte.” ifadelerine yer verdi.
Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluk hikayesi, her yıl göç mevsiminde doğaseverler tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Yaren’in bu yıl da gelmesi, bölge halkı ve takipçileri tarafından sevinçle karşılandı.
Fotoğraf: Alper Tüydeş
HABER MERKEZİ