Çevreye duyarlı çözümler üretmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla başlatılan proje, organik atıkların kompostlanarak yeniden kullanılmasını teşvik etmeyi hedefliyor. ÇOMÜ’nün ilk dayanışma projesinin proje koçluğunu Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal üstlendi. Proje Yürütücüsü Havva Çavuş, Araş. Gör. Serkan Yavuz, Selma Nur Avcı, Özkan Aktaş ve Cansu Aksu’dan oluşan araştırma ekibi, proje kapsamında farklı ortaöğretim okullarında eğitimler düzenledi.
İbrahim Bodur Anadolu Lisesi, Hasan Ali Yücel Anadolu Lisesi, Gelibolu Ecebey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, FMA Akademi, Akçapınar Köyü Ortaokulu gibi çeşitli eğitim kurumlarında sıfır atık ve organik atıklardan kompost üretme yöntemleri anlatıldı. Bu eğitimlerle, katılımcıların çevreye duyarlılığının artırılması ve atıkların geri dönüştürülerek doğaya kazandırılması amaçlandı.
Proje kapsamında ayrıca, Troia Çevre Derneği’nde düzenlenen bilgi paylaşım toplantısında, katılımcılara projeyle elde edilen sonuçlar ve çevreye katkılar hakkında bilgi verildi.
Proje bulgularının paylaşılacağı kapanış çalıştayı ise 16 Aralık 2024 tarihinde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.
HABER MERKEZİ
BİLİM
Yayınlanma: 07 Aralık 2024 - 20:40
"Yeşil Yarınlar İçin Geleceğe Umutla, Kompost Atıklar" projesi tamamlandı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Coğrafya Eğitimi Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinin, Avrupa Birliği'nin Erasmus+ destekli Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında yürüttüğü "Yeşil Yarınlar İçin Geleceğe Umutla, Kompost Atıklar" adlı projenin eğitim etkinlikleri başarıyla tamamlandı.
BİLİM
07 Aralık 2024 - 20:40