Türkiye’nin arkeoloji bilimindeki en büyük buluşmalarından olan “Uluslararası Propontis ve Çevre Kültürleri Sempozyumu" Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenleniyor. 200’e yakın arkeoloji bilim insanının katıldığı sempozyumda Marmara Denizi ve çevresini kaplayan geniş alandaki arkeolojik alanlar ele alınıyor.
2018 Troya Yılı etkinlikleri kapsamında, Parion Antik Kenti Kazı Başkanlığı, Çanakkale Valiliği ve İÇDAŞ A.Ş tarafından, Çanakkale'nin Biga ilçesinde "Uluslararası Propontis ve Çevre Kültürleri Sempozyumu" düzenlendi.Sempozyumun açılışına Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Soytürk, Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Dokuz ile yerli ve yabancı akademisyenler katıldı. Sempozyumda, Bulgaristan, Fransa, Yunanistan, Romanya, Avusturya, Rusya, Ukrayna, Belçika, İngiltere, KKTC ve Hollanda gibi ülkelerden 60 yabancı bilim insanı ile Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 145 yerli bilim insanı bildiri sunacak. Sempozyum boyunca 143 sözlü bildiri, 17 poster bildiri olmak üzere 160 bildirinin sunumu yapılacak. Marmara Bölgesi'ndeki bir kısım Helenistik kent terazi ağırlıkları sergisi de sempozyum alanında yer alacak. Sempozyum 19 Ekim'de sona erecek.
EĞİTİM
Yayınlanma: 17 Ekim 2018 - 16:15
200 bilim insanı Biga'da toplandı
Türkiye’nin arkeoloji bilimindeki en büyük buluşmalarından olan “Uluslararası Propontis ve Çevre Kültürleri Sempozyumu" Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenleniyor
EĞİTİM
17 Ekim 2018 - 16:15
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir