Bu yıl “Zamana Bırakmak” temasıyla gençlik, teknoloji, gelenek ve geleceği odağına alan bienal, sanatın farklı disiplinlerini Çanakkale’nin kültürel ve tarihsel zenginliğiyle buluşturdu. Sergilere, Çanakkale ve çevresindeki sanatseverler, öğrenciler, sanatçılar ve sanat profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi.
Bienalin ana sergileri, Troya Müzesi, ASTİM Kollektifi, MAHAL Sanat, Korfmann Kütüphanesi ve Bordo Bina gibi 13 farklı mekânda gerçekleştirildi. Bu yıl, ilk kez şehir merkezinin dışına taşınarak Assos ve Küçükkuyu gibi yerlerde de sanatseverlerle buluştu. Sergiler, farklı toplum kesimlerini bir araya getiren etkileşimli bir platform sunarak, çağdaş sanatı herkes için ulaşılabilir kıldı.
Bienalin 9. edisyonu, Alper Akyüz, Burak Topçakıl, Deniz Erbaş gibi önemli isimlerin yer aldığı bir kurulla şekillendi. 55 sanatçının katıldığı etkinlikte, resim, fotoğraf, seramik gibi geleneksel sanatların yanı sıra dijital etkileşim ve immersive teknolojiler de yer aldı. Çanakkale’den ilham alan yeni eserler de ilk kez sanatseverlerle buluştu.
Eserlerden bazıları, David Blandy'nin "Artzamanlı" oyunu ve Ecem Dilan Köse’nin Troya Müzesi’ne özel mapping projesi gibi etkileşimli deneyimler sundu. Bienal boyunca gerçekleştirilen etkinlikler arasında söyleşiler, konserler ve atölye çalışmaları da büyük ilgi gördü.
Bienal, Kale Grubu’nun desteğiyle, "Kentsel Mekanlarda Sanat" çalıştayı ve Trendyol Sanat’ın organize ettiği "Trendyol Sanat Sohbetleri" gibi önemli etkinliklerle zenginleşti. Kasım ayında da devam eden bienal, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve diğer yerel paydaşlarla birlikte birçok kültürel etkinlik gerçekleştirmeye devam edecek.
HABER MERKEZİ
KÜLTÜR - SANAT
Yayınlanma: 15 Kasım 2024 - 16:35
9. Çanakkale Bienali sergileri sona erdi
Çanakkale Bienali İnisiyatifi (CABININ) tarafından düzenlenen 9. Çanakkale Bienali, büyük ilgiyle sona erdi.
KÜLTÜR - SANAT
15 Kasım 2024 - 16:35
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir