Somut olmayan kültürel mirasımızın yaşatılması amacıyla, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, bunu uygulayan ustaları desteklemesi, yeni kuşaklarda farkındalık yaratılması gibi bir dizi koruma tedbirinin uygulanması amacıyla düzenlenen Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali yarın başlıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının Devlet sanatçıları olarak seçtiği kırk seçkin usta Çanakkalelilerle birlikte olacak. Açılış konuşmalarının ardından, ustalar, kendileri için ayrılan stantlarda hünerlerini ve eserlerini sergileyecekler. 26 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek festival çerçevesinde geleneksel el sanatlarının örneklerinin sunulması, el sanatı icra eden sanatkarların tanıtılması ve desteklenmesi, ayrıca geleneksel el sanatları konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Halk dansları gösterisi, masal anlatımı, müzik dinletileriyle festivalin oldukça renkli geçmesi planlanıyor. Festivale katılım sağlayan "Yaşayan insan hazinelerinden İrfan Şahin ve İsmail Bütün yıllarca biriktirdikleri tecrübe ve eserleriyle Çanakkale’yi temsil edip hemşerileriyle buluşacaklar.
KÜLTÜR - SANAT
Yayınlanma: 20 Eylül 2021 - 16:48
Altın eller bu festivalde buluşuyor
Somut olmayan kültürel mirasımızın yaşatılması amacıyla, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, bunu uygulayan ustaları desteklemesi, yeni kuşaklarda farkındalık yaratılması gibi bir dizi koruma
KÜLTÜR - SANAT
20 Eylül 2021 - 16:48
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir