Biga Devlet Hastanesi'nde, güvenlik personeline yönelik mobbing bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi. Sosyal Çalışmacı Durmuş İlik tarafından verilen eğitimde, mobbing kavramı detaylı bir şekilde ele alındı. İlik, mobbingin, işyerlerinde bir veya daha fazla kişi tarafından diğer kişilere yönelik olarak belirli bir süre, sistematik biçimde devam eden, yıldırma, pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan kötü niyetli ve kasıtlı olumsuz tutum ve davranışlar bütünü olduğunu ifade etti.
Eğitimde mobbingin, mağdurların kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine ve sağlıklarına ciddi zararlar verebileceği vurgulandı. Ayrıca, mobbingin mesleki bütünlük ve benlik duygusunu zedelediği, paranoyaya ve kafa karışıklığına neden olduğu, maruz kalan kişinin kendine güven duygusunu yitirmesi, toplumdan soyutlanması, huzursuzluk, korku, utanç, öfke ve endişe duygularını yoğun bir şekilde yaşaması gibi etkilerinin altı çizildi. Mobbing, ayrıca ağlama, uyku bozuklukları, depresyon, yüksek tansiyon, panik atak, kalp krizi gibi sağlık sorunlarına ve travma sonrası stres bozukluğuna yol açabilir, aile ilişkileri ve iletişim becerilerinde yıpranmaya neden olabilir.
Katılımcıların konuya dair soru ve görüşlerini paylaştığı eğitimde, karşılaşılan sorunlar üzerine tavsiyeler dile getirildi. Mobbingin bireyler, aileler ve toplum üzerindeki olası olumsuz etkileri, mobbingle mücadele kapsamında bireysel ve kurumsal mücadele önerileri ve yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verildi.
HABER MERKEZİ
- HABERİN DEVAMI
- 1