Yüzyılın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” başlıklı proje desteklenmeye değer bulundu. Proje bünyesinde 11 akademisyen, eğitmen ve idari personelin bulunduğu, 41 kişilik ekip ile 11 farklı atölye etkinliği düzenlenerek Hatay Kırıkhan’da minik depremzedelerle buluşacak. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, etkinliğe yönelik bilgileri aktardı. İşte tüm detaylar…
TÜBİTAK tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilmesi planlanan “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” etkinliği TÜBİTAK-4007 projeleri kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Konuyla ilgili projenin yürütücülüğünü üstlenen Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, etkinliğe yönelik son bilgileri anlattı.
TÜBİTAL-4007 projeleri kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi gönüllüleri olarak başvurunun yapıldığı “Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik” projesiyle ilgili Doç. Dr. Ilgın “Ezine Belediyesi, Troya Müzesi, Kolunsağ Muflon Sanayi ve Anne Bak Kostüm ve Organizasyon ekibinin destekleriyle bir yola çıktık ve bu noktada Hatay Kırıkhan Belediyesi ile bir koordinasyon sağladık.” ifadelerini kullandı. Projenin kabul almasının hemen ardından hazırlıklara başladıklarını belirten Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Yapmak istediğim şey aslında afet bölgesinde yaşayan ve özellikle 7-17 yaş aralığında bulunan çocuklara psikososyal destek sağlayabileceğimiz ve aynı zamanda bilime olan ilgilerini arttıracak nitelikte çalışmalar gerçekleştirmek. Bu kapsamda projemizin 11 farklı atölye ile gerçekleşeceğini söylememiz mümkün.” dedi.
Eğlenceden, bilime, keşiften maceraya uzanan atölyeler ve ekip liderleri ise; Dr. Öğr. Üyesi Belma Engin Güder liderliğinde Eğlenceli Yüzler Atölyesi, Dr. Öğr. Üyesi Güngör Hacıoğlu liderliğinde Gezegenlere VR Yolculuk Atölyesi, Sezgin Kanıt liderliğinde Bilimin Işığında Atölyesi, Hidayet Demir liderliğinde Dijitalde Skor Benim Atölyesi, Dr. Tuğçe Yıldız liderliğinde Kağıttan Hayaller Atölyesi, Leyla Demir liderliğinde Eskiyi Yeniye Dünyayı İyiye Atölyesi,Öğr. Gör. Tuba Özgün liderliğinde Akıl Oyunları Atölyesi, Doç. Dr. Nazan Çakırer Çalbayram liderliğinde Ellerim Köpük Köpük Atölyesi, Cumali Özler liderliğinde Sokakta Şenlik Var Atölyesi, Anıl Uslu liderliğinde Oyun İstasyonu Atölyesi ve Hazal Fırat liderliğinde Gezici Bavul Müze Atölyesi şeklinde. Proje ekibinin tamamen gönüllülerden oluştuğunu vurgulayan Doç. Dr. Ilgın, “Ekibimizin tamamı gönüllülerden oluşuyor ve ekibimizde akademisyenlerimiz, idari personelimiz, çok sayıda öğrencimiz görev alıyor. Bunların yanı sıra Milli Eğitim’e bağlı öğretmenlerimiz de projemizde yer alıyor. Aslında bu ekip organik olarak bir araya geldi ve projenin ortaya çıkış aşamasından yazım aşamasına kadar büyük destekler sağladı.” ifadelerini belirtti.
Projenin gerçekleşme tarihine ilişkin Doç. Dr. Ilgın, 9 Haziran 2023 tarihinde Çanakkale’den yola çıkacakları bilgisine değinerek etkinliğin Kırıkhan İlçe Koordinasyonu tarafından belirlenen Kırıkhan ilçesine bağlı Hüdai Konteyner Kent’te gerçekleştirileceğini aktardı. 11-12-13 Haziran 2023 tarihinde gerçekleşmesi planlan projede ekip üyeleri Hüdai Konteyner Kent bünyesinde çadırlarda konaklayacak ve tüm etkinlikleri alanda gerçekleştirecek.
BİLİM
Yayınlanma: 05 Haziran 2023 - 14:43
"Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik" Projesi Hatay'da depremzede miniklerle buluşacak! ÇOMÜ'lü gençlerden Hatay'a çıkarma…
Yüzyılın felaketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından TÜBİTAK 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı
BİLİM
05 Haziran 2023 - 14:43
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir