Allah’ın, kullarına sevgisini gösterme şeklidir güzel kokular. Hayırlı bir iş yaptığınızda o mis gibi, buram buram gelen, koklamaya doyamayacağınız güzellikteki kokulardır. Bir daha koklamak istersiniz, tadını çıkarmak için can atarsınız. Hamdolsun veren Allah’a dedikçe devam eder, acaba parfüm mü, çiçek mi kokuyor diye “acaba” kelimesini kullanırsanız, bu güzel kokuları keserler. Nasibiniz süresince koklarsınız. Bir gün eşimle Ankara’da kardeşlerimizle sohbet ediyoruz. Hava alanına varış saatimiz yaklaştı. Yolculuğa çıkmadan önce namazımızı kılalım istedik. Geç kalmamak adına hızlı hareket ediyoruz. Yanlış yere gelmişiz, koşarak mescit aramaya başladık. Sokaktayız. Hava akımı olan iki binanın arasında verilen o muhteşem kokuları size tarif edemeyiz. Etrafta çiçek yok, insan yok. Bizim azıcık gayretimize, Rabbimiz hediye gönderdi rahmani kokuları. Eşimle ben aynı anda birbirimize bakarak ve yine aynı anda sen de duyuyor musun dedik. Bu mutluluk, keyif çok güzel sevgili okurlar.
Yine bir kış gününde şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Gerçek şehit mezarlarının olduğu yere doğru ilerlerken eşim mis gibi gül kokuları aldı. Etrafta gül var ancak kış ayında olduğumuz için bırakın çiçeği, dallarında yaprak dahi yok. Şehitlerimizden bizlere hediye verildi. Rabbimizin sevgi ifadesi, kulum seni seviyorum demesidir. Evliya ziyaretleri yaparken de bu kokuları çok duyarsınız. Sakın kalbinizi bozmayın, içeriye parfüm sıkmışlar, koku sürmüşler diye düşünmeyin. Bu mutluluğu yaşayın, içinize çekin o mis kokuları.
Evliya Çelebi’nin Seyahatname isimli kitabında “Kiminin kokusu misk gibi, kimi amber, kimi sümbül, kimi gül, kimi reyhan, kimi zaymiran, kimi benefsec, kimi karanfil gibi kokardı.” buyuruyor. Üveyslerin baş öğretmeni, tasavvuf yazarı Muharrem Karabay öğretmenimizin Aşk-ı Üveysi 2. kitabında ise; “Peygamber Efendimizin kokusu gül ve kavun; Hz. Meryem ve Fatıma annelerimizin kokusu orkide, zambak, vanilya; Veysel Karani Hz’nin kahve ve mandalina; Hz. Ali’nin karanfil; Hace Ahmed Yesevi’nin Anadolu’ya gönderdiği evliyaların dağ çiçekleri ve Ehl-i Beytin kokusu ise reyhandır.” diye belirtmiştir. Tüm bu güzel kokular, Adn cennetindeki Misk dağından gelen rahmani kokulardır. Bazılarımız Üveys Veysel Karane zikrini yapmaya karar verdikleri anda bu kokuları alırken, bazılarımız ise zikirde ilerledikçe yaşar bu halleri. Çoğu üveys yaşadı sevgili okurlar. Muharrem öğretmenimiz bu kokuları meleklerin getirdiğini bildirmiştir. Bildiğiniz çiçek kokularından çok yoğun olan kokular verildiği gibi, dünyada hiç duymadığınız kokular da verilebilir. Fark ettirilir, bunda bir iş var, bu dünyalık değil, bu Rabbimizin hediyesi der ve mutlu olursunuz.
Rahmani kokular hakkında ayrıntılı bilgi almak için www.veyselkarane.com
YAZARLAR
Yayınlanma: 10 Haziran 2022 - 10:04
Bu kokular muhteşem!
Allah’ın, kullarına sevgisini gösterme şeklidir güzel kokular
YAZARLAR
10 Haziran 2022 - 10:04
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir