Çanakkale’de faaliyet gösteren gezici kütüphane köy okullarından hastaneye, Çocuk Esirgeme Kurumundan Huzur Evi’ne ve birçok noktaya düzenli olarak giderek kitaba erişimi olmayan vatandaşlara okuma imkânı sunuyor…
Türkiye’de ilk defa 1963 yılında gezici kütüphane hizmetleri için taşıt almak üzere bütçe tahsis edilmesiyle başlayan gezici kütüphane süreci, günümüzde gelişerek devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek ve yaşam boyu eğitime katkıda bulunmak için Türkiye’nin birçok noktasında etkin olan gezici otobüs kütüphane, Çanakkale’de de hizmet veriyor.
Çanakkale’de bir senedir faaliyet gösteren gezici kütüphane, her gün belirli noktalara kitap hizmeti götürüyor. LCD ekranlar, konforlu okuma alanı ve ücretsiz internetinde yer aldığı gezici modern kütüphane, Çanakkale’de geçmedik yol bırakmıyor. Köy okulları, TOKİ, Devlet Hastanesi, Çocuk Esirgeme Kurumu, Kordonboyu ve Huzur Evi ve daha birçok noktaya giderek, kitaba erişim sağlayamayan 7’den 70’e tüm vatandaşlara kitap okuma olanağı sunuyor.
Gezici kütüphanede psikoloji, kişisel gelişim, Türk ve dünya klasikleri, tarih kitapları, çocuk kitapları ve sosyoloji kitaplarını içeren raflar bulunuyor. Gezici kütüphaneden kitap isteyen herkes 15 günlük süre içerisinde geri vermek üzere istediği kitabı ödünç alabiliyor. İstediği kitabı bulamayanlar ise gezici kütüphanenin yetkililerinden istediği kitabı talep ederek, kütüphanenin bir sonraki gelişinde istediği kitabı okuma olanağını yakalıyor. Gezici kütüphaneye olan ilginin gün geçtikçe büyüdüğü ifade ediliyor.
EĞİTİM
Yayınlanma: 08 Nisan 2019 - 18:22
Bu kütüphane her yerde!
Çanakkale’de faaliyet gösteren gezici kütüphane köy okullarından hastaneye, Çocuk Esirgeme Kurumundan Huzur Evi’ne ve birçok noktaya düzenli olarak giderek kitaba erişimi olmayan vatandaşlara okuma im
EĞİTİM
08 Nisan 2019 - 18:22