Toplantıya Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, oda, dernek ve kurum temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Gül Özdemir, e-ruhsat sisteminin doğayı koruyan, zamanı verimli kullanan ve şeffaf yönetimi destekleyen bir uygulama olacağını ifade etti. Özdemir, “Yenilikçi belediyecilik anlayışımız doğrultusunda, teknolojiyle doğayı koruyor, zamanı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Artık belediyemize gelmeden, vatandaşlarımız başvurularını evden, iş yerinden ya da bulundukları herhangi bir yerden kolayca yapabilecek” dedi.
Kâğıt Dönemi Geride Kalıyor
Online Başvuru ve Süreç Yönetim Sistemi sayesinde, imar ve şehircilik işlemlerinde fiziksel belge kullanımının sona ereceğini belirten Özdemir, projelerin dijital ortamda iletileceğini, belgelerin güvenli şekilde saklanacağını ve dijital imza ile işlemlerin hızlanacağını kaydetti. Özdemir, her yıl daha fazla ağacı korumayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Toplantıda firma yetkilisi Aykut Saka da Online Başvuru ve Süreç Yönetim Sistemi hakkında teknik bilgiler verdi. Sisteme “basvuru.canakkale.bel.tr” adresinden erişilebileceği aktarıldı.
“Akıllı Kent” Vizyonuna Bir Adım Daha
Toplantının kapanış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muharrem Erkek, e-ruhsat sisteminin “akıllı kent” vizyonunun temel adımlarından biri olduğunu vurguladı. Başkan Erkek, yıl sonuna kadar belediyedeki tüm birimlerin sistemlerinin dijitale taşınmasının hedeflendiğini söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
HABER MERKEZİ