Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törene İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, turizm sektörü temsilcileri, rehberler ve öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, turizmde ortak hareket etmenin önemine dikkat çekerek, “Bu meydanda bulunan arkadaşlarımız, Çanakkale’nin tanıtımı için yıl boyunca büyük özveriyle çalışan turizmciler. Yurtiçi ve yurtdışındaki fuarlarda şehrimizi tanıtmak için yoğun çaba sarf ediyorlar. ÇOMÜ’den Alan Başkanlığı’na, belediyemizden valiliğimize kadar tüm kurumlar el ele vererek turizmi bu noktaya getirdi. En çok ihtiyacımız olan şey ise birlik ve beraberliktir. Hiçbir kurumun dışarıda bırakılmadığı, ortak bir hareketle ilerlememiz gerekiyor,” ifadelerini kullandı.
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez ise turizmin yalnızca bir sektör olmadığını vurgulayarak, “Turizm; kültürün, barışın, hoşgörünün ve ekonomik kalkınmanın güçlü bir aracıdır. Çanakkale, tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da dikkatini çeken bir destinasyondur” dedi.
SEMA ELMAS
GÜNCEL
Yayınlanma: 15 Nisan 2025 - 12:08
Çanakkale'de 49. Turizm Haftası etkinlikleri başladı
Çanakkale’de her yıl geleneksel olarak kutlanan Turizm Haftası, bu yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında 49. kez düzenleniyor. Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.
GÜNCEL
15 Nisan 2025 - 12:08
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir