Son dönemde en çok sorulan, aranan konuların başında ‘denize nerede girilir’ ‘Çanakkale’de denize girilecek yerler’ diye Google sorgusu yapılıyor.
Çanakkale pek çok gezginin ve tatilcinin radarında. Şehrin ruhuyla ahenk içinde olmak isteyen pek çok gezgini Çanakkale cezbediyor. Çünkü Çanakkale’de her şeyi bulmak mümkün.
Bi kere dünyanın en güzel müzelerinden biri Troya Müzesi Çanakkale’de. Bu bile başlı başına Çanakkale’yi öne çıkarmaya yetiyor.
Neyse bizim konumuz Çanakkale’de denize girilecek yerler listesi. Hazırlanın sizi sahile kıyısı olan pek çok noktaya götürmeye geldik. Üstelik de bunların arasında bedava ve hemen şehrin kalbinde.
YENİ KORDON
Çanakkale merkezden başlayalım. Yeni Kordon ile başlayabiliriz. Cafelerin, restoranların olduğu yeni kordonda dilediğinizce denize girebilir, duşunuzu alıp buz gibi biranızı yorumlayabilirsiniz. Otopark ücretsiz. Şezlong ücreti yok. Bütün gün güneşin ve denizin keyfini Abide’ye karşı sürebilirsiniz. Barış Plajı bu yıl 5.kez mavi bayrağını dalgalandırıyor. Burada gönül rahatlığı ile denize girebilirsiniz.
MEGA BEACH
Geçmişten bugüne Çanakkale’nin en eski mavi bayraklı plajlarından biri. Yeni kordon başlangıcında yer alan plaj, bir işletmeye ait ve her türlü konforu bulmak mümkün. Günün her saati hizmet veren Mega Beach şehir halkının ve dışarıdan gelip burada zaman geçirmek isteyenlerin uğrak yeri. Ağaçların altında güneşin yakıcılığından kaçmak için olası fırsatlar sunuyor.
GÜZELYALI HALK PLAJI
Hiç kuşkusuz Çanakkale’nin en güzel köyü. Şehir merkezine 15 km mesafede 4 yıldızlı otellerin bulunduğu sahil köyünde plajdan bol bir şey yok. En başta ücretsiz olarak sunulan köyün Troya Müzesine doğru giden yolu üzerinde çamların altında nefis bir plaj var. Giriş ücretsiz. Otopark ücretsiz. Masa var. Mangal yapmak için özel yapılmış alanlar var. İster çimlerin üzerinde ister kumların üzerinde bütün gün zaman geçirebilirsiniz. Plaj oldukça geniş ve yüzlerce kişiyi ağırlama kapasitesine sahip.
Bu ücretsiz plajın hemen yanı başında ikinci bir plaj var. Çanakkale Belediyesine ait plaja girişi ücretsiz. Şezlong, şemsiye ve loca ücrete tabi. Burada çaydan kahveye, tosttan köfteye, dondurmadan içeceklere kadar her şeyi bulabilirsiniz. Çanakkale Belediyesine ait ikinci plaj da Dardanos’ta. Burada da her türlü hizmet var.
HOOP TÜRKİYENİN EN BÜYÜK BELDESİ KEPEZ'DESİNİZ
Kepz, Çanakkale'ye bağlı bir belde ama maşallah Türkiye'nin en büyük beldesi olmakla ünlü. Çanakkale'nin Biga'dan sonra en çok nüfusa sahip Kepez Belde olsa da sahilleriyle göz dolduruyor. Çanakkale bölgesinin en uzun sahiline sahip Kepez Halk Plajı mavi bayrağa sahip. İğde ağaçlarının altında denize özgürce girebileceğiniz ve her şeyin ücretsiz olduğu Kepez Halk Plajı hem şehrin içinde hem dışında.
Kepez, elma bahçeleri ve sahil restorantları ile sizi etkileyecek güce ve üne sahip. Halk Plajına ulaşım çok kolay. İster şehiriçi otobüsleriyle ister özel aracınızla gidin, her ihtimalde de plajın yanından geçiyorsunuz. Üstelik park sorunu yok ve bedava.
HOOP GÖKÇEADADASINIZ
Gökçeada’ya gitmek için Kabatepe limanına gitmeniz gerekiyor. Buradan Gestaş feribotlarına binerek adaya ulaşabilirsiniz. Eğer adaya aracınızla gitmek isterseniz sezonda beklemeyi göze almalısınız ya da feribot saatinden çok önce limanda olmalısınız. Eğer online bilet alırsanız sırasız olarak feribota binebilirsiniz. Feribot bileti için https://www.gdu.com.tr/ adresine gidebilirsiniz.
Gökçeada’da denize girmek, hem de ücretsiz girmek en kolay iş. Ada o kadar bakir ki; nereye gitseniz denize girebileceğiniz bir yer bulabilirsiniz. Ada’nın en hareketli yeri Kaleköy. Adanın dağları içine dağılmış popüler yerlerin başında Zeytinli Köyü ve Tepeköy geliyor.
Plajlarına gelecek olursak say say bitmez. En başta her türlü imkanı bulabileceğiniz (konaklama dahil) plaj Kefalos. Rüzgar sevmiyorsanız burayı tavsiye etmiyoruz. Burası oldukça rüzgarlı ve genellikle Bulgar ve Romen vatandaşların tercihleri arasında. Ulaşımı kolay, anayolun altında, sahile kadar araçla iniliyor.
Beni kimse rahatsız etmesin, yakınımda birileri olmasın diyorsanız Gizli Liman- Uğurlu Plajı tam size göre. Uçsuz bucaksız sahili, masmavi denizi ile bütün gün vakit geçirebilirsiniz. Burada yine her türlü hizmetin yanı sıra konaklama yapacağınız yerler de var.
Kısaca üzerinden geçmek gerekirse Marmaros, Yuvalı, Laz Koyu, İncekum, Pegasusu Beach, Aydıncık, Kite Beach, Kuzu Limanı, Mavi Koy ve Yıldız Koy plajlarında özgürce denize girebilir hayatınızın bir kenarına güzel anlılar koyabilirsiniz.
HOOP BOZCAADA PLAJLARI
O artık bir dünya markası. Eğer Bozcaada’da tatil yapmayı planlıyorsanız, fiyatları göz önüne almalısınız. Bozcaada’da gündüz denize girilir, akşam adanın merkezinde pek çok restorandan birinde güzel bir akşam yemeği yenir.
Adanın en popüler plajlarının başında eskilerden Sulubahçe, Ayazma, Akvaryum koyu gibi bilindik yerler gelir. Adanın neredeyse her noktasında hizmet alabilirsiniz. İşte adanın bütün plajları.
Katranbolu Koyu, Poyraz Liman, Tekirbahçe Koyu, Tuzburnu Koyu, Mermerburnu (genellikle sakin ve kimsesiz hizmet yok)Ayazma Koy, Beylik Koyu, Habbele Beach, Çayır Plajı. Bütün turistik yerlerde olduğu gibi plajların pek çoğu bir takım insanlara kiralanmış ve ücretli.
Bir konuya daha işaret edelim. Bozcaada’ya aracınızla geçecekseniz rezervasyon yaptırmanın yanı sıra Bozcaada Belediye Meclisinin aldığı karar gereği araç başına 50 lira ödeme yapmanız gerekiyor. Bozcaada Çanakkale’nin en pahalı tatil noktalarının başında geliyor.
HOOP ASSOS PLAJLARI
Bozcaada bu kadar sükse yapmadan önce Çanakkale’nin en pahalı, en tercih edilir yerlerin başında Assos Antik Liman otelleri geliyordu. Küçükkuyu’dan Güzelyalı’ya kadar o kadar çok plaj ve denize girilecek yer var ki inanamazsınız.
Belli başlı plajlarını anlatalım. Küçükkuyu zaten biliyorsunuz son yıllarda yazlıkçıların akınına uğramış bir belde. O nedenle Küçükkuyu – Güzelyalı arasındaki plajlardan söz edelim.
Kadırga Plajı irice taşlı bir plaj. İnce kum arayanların pek hoşlanacağı bir yer değil ama kum gibi yapışmayan taşları tercih edenler de var. Plaj son derece güzel ve her türlü hizmeti bulabileceğiniz rahatlıkta. Bu koyda oteller de var. İster otellerin plajında ister Kadırga Plajında vakit geçirebilirsiniz.
Küçükkuyu – Güzelyalı Köyü arasında o kadar çok günübirlik kamp ve plaj var ki; neredeyse sahilde özgürce ayağınızı sokacağınız yer yok. Her yer tesis. Buna rağmen, çok güzel aile işletmeleri de var. Çadır ve kamp yerleri mevcut. Zeytinliklerin altında güzel balık yapan küçük işletmeler var.
Geçelim Assos Antik Limana. Burası geçtiğimiz yıl, limanın üstündeki taşlar tehlike yarattığı gerekçesiyle traşlandı. Pek çok doğa sever limanın gizemini kaybettiğini söylüyor. Bize göre de limanın saçı başı yolundu ve bütün cazibesini kaybetti.
Devam edelim; Sokakağzı Plajı da görülmeye, vakit geçirilmeye değecek bir yer. Ücretsiz burada denize girebilirsiniz, isterseniz hizmet alabileceğiniz pek çok işletme var. Gülpınar Köyünde de pek çok plaj var. Apollon Plajının yanı sıra Kumbağlar bölgesinde denizin tadını çıkarabileceğiniz pek çok bakir yer var.
Tavaklı İskelesinin yanı sıra Dalyan arasında kalan Güneştepe plajında nefes alabilirsiniz. Dilerseniz Dalyan köyünde veya Geyikli’de sayısız yemek yiyebileceğiniz, konaklayabileceğiniz yerler var. Yeter ki kendinizi Çanakkale sınırları içine atın.
Geyikli de hem eski iskele hem yeni iskelenin her iki tarafında da plaj var. Eyvah Eyvah filminde Ata Demirer’in midyeleri mideye gömdükten sonra plajda bir seyyarı koşturduğu plaj yeni iskelede bulunan plaj.
Kumburunda Akçansa Plajı, Yeniköyde Papaz Plajı, Halieli Plajı, Karanlık Liman Plajı gibi bakirliğin toz kaldırdığı o kadar çok yer var ki; bunların pek çoğu karavan ve kamp yapmaya uygun.
HOOP BİGA YARIMADASI PLAJLARI
Çanakkale’den Biga’nın Denizkent yazlık noktasına kadar çok sayıda deniz ile buluşabileceğiniz yer var. En başta Çanakkale’den çıkınca Suluca sizin için bir durak olabilir. Sahilinde hem denize girebilir hem de bir şeyler atıştırabilirsiniz. Kamp ve karavan için güvenli bölge.
Çanakkale- Denizkent arasında Lapseki, Çardak, Dalyan, Şevketiye, Güreci (Denizi her zaman köpük köpüktür. Rüzgar alır ama bir okyanus havası verir. Zaman ayırıp köpüklü dalgaların arasına kendinizi bir kez olsun atmanızı öneririz).
Bu güzergahta Lapseki ve Çardak dışında her türlü hizmet alabileceğiniz plaj varlığı sınırlı ama bir yer var ki; mutlaka yoldan çıkın ve ziyaret edin. Sakin, kendi halinde, kimselerin tenezzül edip girmediği, geçmişte bir şirketin buaraya rüzgar santrali kurmak için müracaatlarının olduğu, ormanın derinliklerinde ama güvenli bir koydan söz ediyoruz.
Kirazlıdere…Güreci Köyünü Çanakkale yönünden Biga yönü geçtikten 6 km sonra sola ormanın içine dönerseniz bu gizli plaja ulaşacaksınız. Sizi mutlu edecek bir yer. Yoldan çıkmaya değer. Özellikle çadır kuruyor veya karavan ile seyahat ediyorsanız.
GELDİK YARIMADA PLAJLARINA
Yarımada Alan Başkanlığı kontrolünde. Çanakkale’nin tam karşısında Kilitbahir köyünde meşhur Zargana Plajı var. Boğazda yüzmeyi seviyorsanız burası tam size göre. Biraz daha çaplı, hizmet verilen bir yer arıyorsanız Kabatepe Plajı sizin için ideal olabilir. Upuzun kumsalı ve çamların altında kamp yapmak, mola vermek oldukça heyecan verici olabilir. Burada Orman Kampı her yıl denizseverlere ücreti karşılığında hizmet veriyor.
İlerlerseniz yol sizi şehitliklerin arasından Anzak Koyu Plajına ulaştıracak. Bir savaşın kalıntıları ve acıları arasında denize girmeyi seviyorsanız burası tam size göre olabilir. Yarımadada ateş yakmak, piknik yapmak kesinlikle yasak. Aklınızda bulunsun.
Buradan Sazlıdere’ye kadar sayısız denize girebileceğiniz yer var. Bunların hepsinin arasında Kömür Limanı öne çıkıyor. Akvaryum gibi son derece ilginç bu yeri keşfedenler başka yerde rahat edemiyor. Size önerimiz burayı mutlaka görmeniz yönünde olacak. Hele ki; dalış yapıyorsanız buradan ayrılamayacaksınız. Not edin Kömür Limanı.
Yarımadanın Boğaza bakan topraklarında da pek çok konaklama ve denize girilecek yer var. Bunların en başında bir zamanlar yasaklı siyasi liderler Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alpaslan Türkeş, Erbakan, Fatin Rüştü Zorlu, Deniz Baykal gibi isimlerin hapsedildiği Hamzakoy Plajı yer alıyor. Her türlü hizmetin sunulduğu plaj Gelibolu’nun şehir merkezinde bulunuyor.

















