Yenilenebilir enerjinin öneminin giderek daha iyi anlaşıldığı günümüzde Çanakkale’de kurulu olan Saros Rüzgar Enerji Santrali, tam kapasiteyle çalışmaya başladığında senede ortalama 267 bin ton karbon salımının önüne geçecek.
Hakim rüzgarlı bölgelerinden biri olduğu için Çanakkale’de kurulan Saros Rüzgar Enerji Santrali, en az tribünle en çok gücün elde edileceği tesis olarak öne çıkıyor. Proje ağaçsız yerlerde ve yerleşim yerlerinden uzakta planlanırken, nakliye ve servis yolları ise mevcut orman yolları üzerinden gerçekleştirilecek. Saros RES projesi tam kapasiteyle çalışmaya başladığında senede ortalama 267 bin ton karbon salımını önleyecek. Yeşil enerjinin faydalarının her geçen gün daha iyi kavrandığı günümüzde, yenilebilir enerji kaynaklarından biri olan Saros RES projesi, ÇED sürecinden geçerek, uluslararası standartlarda Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme çalışmasını da gerçekleştirdi. Civar köylerin görüş ve taleplerine de başvurulduğu proje hayata geçirilmeyi sürdürüyor.
ÇANAKKALE’YE İSTİHDAM FIRSATI
Yenilenebilir enerji sektörünün gelişimine katkı sunan proje ayrıca Çanakkale’de önemli bir istihdam sağlayarak, ekonomiye katkı da bulunacak. Ayrıca tam kapasiteyle çalışmaya başlamasıyla beraber Türkiye’nin doğal gaz ithalatını senede ortalama 90 milyon metreküpe karşılık 24 milyon ABD doları düşürecek.
ÇEVRE
Yayınlanma: 09 Aralık 2021 - 16:06
Çanakkale'nin geleceği de yenilenebilir enerjide
Yenilenebilir enerjinin öneminin giderek daha iyi anlaşıldığı günümüzde Çanakkale’de kurulu olan Saros Rüzgar Enerji Santrali, tam kapasiteyle çalışmaya başladığında senede ortalama 267 bin ton karbon
ÇEVRE
09 Aralık 2021 - 16:06
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir