Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kimya mühendisliği Bölümü'nde yürütülen yenilikçi bir proje kapsamında, kahverengi deniz yosunundan üretilen çevre ve gıdaya dost ambalaj geliştirilmiştir. Bu ambalaj, gıdaların bozulmasını önlemenin yanı sıra çevreye de zarar vermediği duyuruldu.
Proje, Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz'in danışmanlığında, 4. sınıf öğrencisi Büşra Esim tarafından gerçekleştirildi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Kahverengi Deniz Yosunlarından Gıda Ambalajı Üretimi ve Karakterizasyonu” adlı proje, özellikle müsilaj sorunundan sonra deniz kıyılarında yaygın hale gelen kahverengi deniz yosunlarını değerlendirmeyi amaçlıyor.
Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz ve öğrenci Büşra Esim'in emekleriyle hayata geçirilen bu projede, doğadan ilham alınarak çevreci ve yenilikçi bir çözüm geliştirildi.
HABER MERKEZİ
BİLİM
Yayınlanma: 20 Mayıs 2024 - 13:00
ÇOMÜ'de "Gıda ve Çevre Dostu" ambalaj üretimi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde, kahverengi deniz yosunundan üretilen çevre ve gıdaya dost bir ambalaj geliştirildi.
BİLİM
20 Mayıs 2024 - 13:00
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir