Eğitim-SEN Çanakkale Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, “Okullar tarikat ve cemaatlerin söylem ve eylem alanı olamaz” ifadelerini kullandı.
Eğitim-SEN Çanakkale Şubesi yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Türkiye’nin birisi başkenti olmak üzere iki kentinden iki olay, kamusal, bilimsel ve laik eğitim anlayışından hızla uzaklaşıldığını göstermektedir. Ankara Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki bütün okullara bir yazı göndererek 10 Mart Çarşamba günü, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları öğrencileri tarafından hazırlanan Miraç Kandili programının çevrimiçi olarak yapılacağını, etkinliğin okulların ve halkın izlenimine açık olduğunu açıklamıştır. Söz konusu programın Keçiören’deki bütün okulların öğretmen, öğrenci ve velilerine duyurularak izlenmesinin sağlanması gerektiği ifade edilmiştir. Finike’deki beş köy okulunda yaşananlar bilimsel, kamusal ve laik eğitim ilkelerinden sapmayı ortaya koyduğu için kaygı verici ve ibretliktir. Taşımalı eğitim içerisinde yer alan beş köyde ilkokul öğrencileri, haftada iki gün taşıma merkezi olan okula servislerle giderken, geri kalan üç günde ise yaşadıkları köyde köyün imamlarının ve/veya imam eşlerinin eğitimine maruz kalmaktadır. Yüz binlerce öğretmen atama için beklerken, on binlerce öğretmen Finike’nin köylerine tayin olmak için can atarken eğitim süreci, köydeki imamlara ve onların eşlerine bırakılmıştır. Uzaktan eğitim koşullarına uyarlamak için beş köy okulu ‘EBA Destek Noktası’ olarak belirlenmiştir. Olayın ilginç yönü, EBA destek noktası yapılan bu okullarda internet erişiminin olmamasıdır. İnterneti olmayan EBA destek noktasında öğretmen de yoktur; ama köy imamları ve eşleri, ‘bilinmeyen’, bu nedenle ilkokulun dört sınıfında da kamusal olmayan bir müfredatı, örtük bir eğitim programını işlemek için görevlendirilmişlerdir. Laik bir ülkede devlet ve ona bağlı olması gereken kurul ve organlar olan, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı, inanç alanına girmemeli, şu ya da bu biçimde elindeki olanakları kullanarak eğitim alanını belli bir dinin ya da inancın, Türkiye’de olduğu gibi belli bir mezhebin savunucusu ve destekçisi durumuna düşmemelidir. Laik eğitim, farklılıklarıyla bir arada yaşayan yurttaşların hak ve özgürlük bilincini ve gerçek demokrasi kültürünü geliştiren eğitim anlayışıdır. Laik eğitimi ortadan kaldıran her türlü girişim ve uygulamaya karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz”
EĞİTİM
Yayınlanma: 10 Mart 2021 - 17:08
Eğitim-SEN'den tepki
Eğitim-SEN Çanakkale Şubesi yaptığı yazılı açıklamada, “Okullar tarikat ve cemaatlerin söylem ve eylem alanı olamaz” ifadelerini kullandı
EĞİTİM
10 Mart 2021 - 17:08
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir