Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanları ile aylık olağan toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bşakan Gökhan; “Ekonomik sıkıntılar esnafımızı ciddi oranda etkiliyor” dedi.
Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanları ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan aylık gerçekleştirdikleri olağan toplantıda bir araya geldi. Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği bürosunda gerçekleşen görüşmede Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, esnaflar adına yerel yönetimden beklentilerini Başkan Gökhan’a iletti.
Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ortak toplantılara devam edeceklerini belirten Başkan Gökhan; “Kentte dinamik bir yaşam var, dinamik unsurlar var. Esnaf bu dinamik unsurların başında gelir. Güncel, genel konuları görüşüp tartışıyor, bilgileniyoruz. Belediyenin yapabileceği konularda destek olarak işlerini sürdürmelerini hedefliyoruz. Ekonomik sıkıntılar esnafımızı ciddi oranda etkiliyor. Belediye olarak biz yüklerini hafifletebilir miyiz, sorunlarını en aza indirebilir miyiz diye görüşüyoruz. Konuları yasalar çerçevesinde iyileştirmeye çalışıyoruz” dedi. Bir buçuk yıldır meslek odasına giden üyelerin tüm işlemlerini online olarak hallettiklerini söyleyen Çanakkale Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan konuşmasının devamında şunları söyledi; “Her türlü işlemini online sistemde hiç buraya gelmeden hallediyoruz. Şimdi belediyeler her yerde böyle adreslerle ilgili çalışmalar yapıyor. Kapı numaraları değişiyor, farklı bir uygulamalar oluyor. Vatandaş işlem yaptırmaya geldiği zaman o kapı numarası dahi değişmiş olsa devlete bir harç yatırmalı, bunun ücreti 193 TL. Yüksek bir ücret, biz bunu zamanında bakanlığa iletmiştik ‘yerelde bunu ne yapabiliriz?’ dediğimiz zaman… Aylar önce yine sayın başkanımızla yine bu toplantılarda konuşurken dedik ki ‘esnaf yerini değiştirmedi, iş yeri sabit aynı iş yeri, olabilir yapılan çalışmayla sokak adı değişmiş veya numarası değişmiş. Burada Belediye Başkanlığından bu konuda resmi yazı alalım üye adına biz onun harç ödetmeden işlemlerini yapalım dedik. Bu konuda ikili çok iyi çalışıyoruz. Odalar üyesini belediye başkanlığımızdan aldığı yazıyla, biz o yazıyla buradan harç ödemesini engelleyerek işlemi yapıyoruz” dedi. Konuyla ilgili konuşan Çankakale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Bu harç ruhsatı diye haftasonu ve bayram ruhsatları vardı onlar kalktı ama Cumhuriyet Bayramı ruhsatı yasada kaldı. Dolayısıyla müfettişler bunu tespit ettiğinde dedi ki; yani Cumhuriyet Bayramı için, yasası durduğu için, tatil günü kaldığı için bunu harcını almalısınız. Biz de dün mecliste sıhhi müesseseler ki bizim yoğun olarak daha dar gelirli esnafın şeyi, onların yıllık bir kere 50 lira olarak 100 lira denmişti biz onu 50 liraya indirdik böyle bir öneri geldiğinde biz de uygun gördük. Gayri sıhhi müesseselerinde 150 lira yıllık ve büyük fabrika ve diğer işletmelerde akaryakıt istasyonu gibi onlarda da yıllık 500 lira olarak geçti ama burada konu küçük esnafın şey olması. Onlardan maalesef tatil günü saydıkları için 50 lira bir ücret alacağız” dedi.
