Doğurganlıkta oluşan problemler 35-45 yaş arasındaki kadınlar için sorun olabiliyor. Evlenme yaşının ilerlemesi, kadının çalışma hayatında aktif rol alması ile çocuk dünyaya getirme yaşını da ilerletmiştir.
Yaş ilerledikçe, stres arttıkça, sigara ve alkol kullandıkça ve fazla kilo problemi de mevcutsa kadınlarda doğurganlık azalabilir. Yapılan çalışmalar kadının hamile olmadan önce beslenmesinde doğru düzenlemeler yaparak doğurganlık fizyolojisinin aktifleşebileceğini bildiriyor.
Sadece 35 yaş üstü doğurganlığı arttırmak için değil, 25’li yaşlarda da sağlıklı bebek dünyaya getirmek hamileliğin en az 3 ay öncesinden yaşam kalitenizi arttırmaya, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlıkları kazanmaya başlayın.
Yeşil mercimek: Folik asit desteği alsanız dahi günlük beslenmenizde avokado, yeşil mercimek ve brokoli gibi folik asit içeriği yüksek besini tüketin.
Çikolata: Bitter ise antioksidan özelliği yüksektir. Hücre stresindeki azalma fertilite oranını arttırır.
Yumurta: B12 vitaminini kadınlarda yumurtalık sağlığında koruyucu bir rol üstleniyor. Bu özel dönemde somon balığı, yumurta ve hindi etini beslenmenize dahil edin.
Tuz: Yüksek sodyum içeren beslenme programlarının sperm yapısını bozduğu görülmüştür.
Peynir: Çinko rahimde yumurta da üretimini destekleyen doğal bir mineral. Süt, yoğurt, peynir, yer fıstığı ve susam gibi tohumlar çinkodan zengin besinler.
Muz: İnositol, insülinin vücutta kullanımını sağlar, sağlıklı yumurtaların fazla sayıda oluşmasına olanak sağlar. Taze meyve önceliğinizi muz veya kavun olarak tüketin.
Kabak çekirdeği: L Arginin yumurtalık kanallarının sağlığı için önemli bir bileşik. Kaju fıstığı, kabak çekirdeği ve susam bu bileşikten zengin yiyecekler.
Pişirme yöntemi: Besinlerin kızartma yöntemiyle pişirilmesi, üreme hücrelerinin miktar ve konsantrasyonlarını olumsuz etkilemektedir. Yemeklerinizi pişirirken fırında, buharda ve ızgara pişirme yöntemlerini tercih edin.
Sağlık ve afiyetle kalın…
YAZARLAR
Yayınlanma: 28 Şubat 2019 - 12:37
FERTİLİTEYE BESLENME DESTEĞİ
Doğurganlıkta oluşan problemler 35-45 yaş arasındaki kadınlar için sorun olabiliyor
YAZARLAR
28 Şubat 2019 - 12:37
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir