4 Depo ve 1 İmalathane Tespit Edildi
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı istihbari çalışmalar sonucu 4 depo ve 1 imalathanede sahte ilaç üretildiği belirlendi. Ele geçirilenler arasında:
5 milyon adet sahte ilaç
100 bin adet boş ilaç kutusu
32 bin adet marka etiketi
9 adet dolum makinesi
350 kg toz ham madde
60 bin adet çeşitli tıbbi malzeme
Soruşturma Başlatıldı
Şüpheliler hakkında "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak" ve "Kişilerin Hayatını ve Sağlığını Tehlikeye Sokacak Biçimde Sahte İlaç Üretimi Yapmak" suçlarından soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu koordine eden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren jandarma ekiplerini tebrik etti.
HABER MERKEZİ
ASAYİŞ
Yayınlanma: 12 Şubat 2025 - 13:10
İstanbul'da sahte kanser ilacı operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da sahte ilaç üretimi yapan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "HÜCRE-10" operasyonunda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olan sahte kanser ilaçlarının ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonda 8 şüpheli yakalanırken, bunlardan 6’sı tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.
ASAYİŞ
12 Şubat 2025 - 13:10
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir